L'Auditori de Torrent anuncia la nova temporada
Es critica la descompensació en la de programació d'actes i oferta en valencià
En acabant l'estiu, l'Auditori de Torrent reprèn l'activitat amb una programació que, segons els actuals gestors, “respecta i reforça les línies bàsiques de les anteriors temporades”.
Així, en aquesta ocasió, s'ofereix el sisè festival Brassurround dedicat íntegrament a la música per a mtells i organitzat pel quintet Spanish Brass Luur Metalls.
També s'obre les portes al flamenc, gènere que arriba a l'escena torrentina durant el darrer cap de setmana del mes d'octubre de la mà d'artistes de la talla de Carmen Ledesma i Rafael Amargo.
La programació musical es completa amb els concerts de cambra oferits per prestigioses formacions musicals que tancaran aquest primer trimestre amb la partitura de El Mesies de Haendel.
Quan a l'oferta teatral hi ha companyies valencianes (ben poques) que es barregen amb altres artistes de renom dins de l'escena estatal.
La programació es veu completa amb la participació de les agrupacions musicals i teatrals de Torrent, que oferiran els habituals concerts i representacions.
Per als programadors actuals, aquesta programació fa ofertes culturals ben variades, però des de cercles culturals s'ha criticat el fet de la minvada programació en valencià o feta per grups valencians.
Nou actuacions en valencià
Pere RossellDe la trentena d'actes programats d'ací a Nadal, tan sols nou ho seran en valencià o protagonitzats per companyies valencianes. Aquest nombre inclou els concerts de les bandes de música local, que solen tenir les presentacions en la nostra llengua. Si no fos així, tan sols hi hauria programats quatre actes en la llengua original dels habitants d'aquesta localitat, la més gran de la comarca de l'Horta.
És per aquesta raó que, des de cercles culturals torrentins, ha estat criticada aquesta programació que fa possible la colonització cultural més gran de les que es fan al poble, si es bandeja la que realitza l'església catòlica des d'anys i panys, on mai no es prega en valencià a cap acte eclesial.
L'Auditori ha passat a mans privades i això fa que sols s'observe aquesta infraestructura local com a una eina per a guanyar diners, la qual cosa obliga la municipalitat a abocar tants cèntims com fan falta perquè aquells que possibiliten la seua obertura, no marxen o no es cansen o no peguen a fugir.
Ja s'hi veu que el valor que s'hi dóna al que suposa la potenciació d ela cultura valenciana, no arriba ni al 33% del que es programa. Gràcies que la vila disposa de la representació de la consellera d'Educació i, això sempre fa un promig i alça els percentatges. ja veurem com acabarem.