cultura

Alacant vol convertir-se en un referent de la guitarra clàssica

Alumnes seleccionats de diferents països participen en un màster internacional amb professors de reconegut prestigi

La Universitat d'Alacant, l'Ajuntament i la Diputació han encetat aquest projecte que vol aprofundir a l'estudi i perfecció d'aquesta disciplina artístic

El màster oferirà aquest any sis concerts de guitarra a l'Auditori que enceta el premi Grammy de 2005, David Russell

Dotze alumnes de nou països són els primers alumnes d'aquest màster que ha organitzat la Universitat d'Alacant amb la col·laboració de l'Ajuntament i de la Diputació amb què Alacant vol convertir-se en un referent mundial pel que fa a l'ensenyament, l'estudi i el perfeccionament de la guitarra clàssica.

Els alumnes han superat un acurat procés de selecció i comptaran amb professors de gran renom com són Manuel Barrueco, David Russell, Ignacio Rodes, Nigel North, Hopkinson Smith, Carles Trepat, Roberto Russell o José de Eusebio.

El rector de la UA, Manuel Palomar, ha destacat la importància d'aquesta aposta per la “singularitat de la guitarra clàssica amb què es vol convertir Alacant en un referent internacional d'aquesta disciplina”. L'alcaldessa, Sonia Castedo, per la seua banda ha assenyalat la importància que la guitarra clàssica dispose “d'un centre com aquest en què ser estudiada i perfeccionada”, mentre que el director acadèmic del màster s'ha dirigit als alumnes per recordar-los l'oportunitat de poder aprendre “amb els millors”.

Concerts

Durant la duració del màster, entre els mesos de gener i juny, l'Auditori ha programat una sèrie de concerts de guitarra que tindran com a protagonistes els professors que passaran pel màster fent d'aquesta manera partícip la ciutat d'Alacant d'aquest projecte. El primer tindrà lloc aquest mateix dissabte de què David Russell, premi Grammy de 2005, serà el protagonista.

Residència Sant Roc

Aquest divendres, a més d'inaugurar-se el màster també s'ha obert la residencia Sant Roc, un edifici que es troba al costat de l'ermita de Sant Roc, al nucli antic de la ciutat i que servirà per a albergar els alumnes del màster que provenen de nou països diferents (Brasil, Cuba, EUA, Bèlgica, França, Dinamarca, Mèxic, Noruega o diferents punts de l'estat). La residència també s'oferirà a altres col·lectius quan no s'estiga duent a terme el màster.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.