cultura

Antoni Miró i Sol Picó fusionen pintura i dansa en el ‘El vol del gat'

El MUA estrena l'exposició inspirada en la novel·la de l'escriptor i exministre de Cultura de Cuba, Abel Prieto

La ballarina alcoiana és la protagonista de les 27 obres que estan dedicades a cadascun dels capítols del llibre.

La darrera proposta de l'artista alcoià, Antoni Miró, gira al voltant de la novel·la de l'escriptor i exministre de Cultura cubà, Abel Prieto El vol del gat, una creació que inclou la ballarina Sol Picó –premi Nacional de Dansa de Catalunya en 2003– que ha creat un espectacle de dansa especialment per a l'ocasió.

La mostra i la performance es van presentar oficialment dimecres a la nit davant un nombrós auditori que es va aplegar al Museu de la Universitat d'Alacant (MUA). Durant l'acte també es va donar a conéixer la traducció al valencià del llibre de Prieto, a càrrec de Vicente Santamaría.

L'exposició està formada per un total de 27 obres, dedicada cada una a cada capítol del llibre de l'autor cubà i que tenen la ballarina d'Alcoi com a protagonista i musa de l'artista. Picó dóna sentit a a la creativitat pictòrica que la novel·la ha inspirat a Miró. El vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística de la Universitat d'Alacant, Carles Cortés, va definir el llibre com “una obra híbrida i exòtica que es mou entre el realisme, la ficció i l'assaig psicològic”, amb la societat cubana de les darreres quatre dècades com a teló de fons.

Per la seua banda el crític d'art Josep Lluís Perís va definir el darrer treball de l'artista alcoià com “una impressionant creació en què fa ús del seu característic llenguatge multidisciplinari on barreja la textura amb la figuració i el realisme”. A més , Peris va subratllar que Miró “extrau, de forma magistral, l'essència de la dansa de Sol Picó amb el seu pinzell a través d'una mirada intimista i alhora exuberant”.

L'acte va cloure amb l'actuació que Sol Picó va representar entre els quadres d'Antoni Miró, de què ella mateixa és protagonista, i acompanyada per la música de la pianista Mariona Sagarra.

A l'acte van assistir, entre d'altres, l'alcalde d'Alcoi, Antoni Francés, el regidor de Cultura, Francesc Agulló, i el portaveu de Compromís a Alacant, Tomàs Mestre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.