cultura

música

Sr. Mit debuta amb un disc personal, càlid i tranquil

És la nova personalitat creativa de Carles Serras, guitarrista de grups tan elèctrics com ara Net Flanders i La Mâquina

El disc està tenint força repercussió entre públic d'edats i gustos variats

Carles Serras té 34 anys i des dels 15 ha dedicat la seva vida a la música. Originari d'Hostalric, Serras és professor de guitarra a diferents escoles de música gironines. També ha estat guitarrista de grups tan combatius com ara Net Flanders –amb el qual va gravar tres discos– i La Mâquina. Ara, però, Serras presenta un nou projecte molt més personal, tranquil i càlid, més com a cantautor que no pas com a guitarrista, i ho fa amb l'àlies artístic de Sr. Mit. El primer resultat ha estat un disc de 9 cançons, titulat Juny, juliol i agost, que es va estrenar en directe el desembre passat a Hostalric i que s'està convertint, gairebé sense promoció, en un petit fenomen entre un públic molt variat tant en edats com en gustos. Els primers sorpresos són ell mateix i l'equip de Panda Management, que treballa amb grups com ara Berri Txarrak i Deskarats, i que ara obre també noves vies amb Sr. Mit.

Vocació de cantautor

“Sempre havia tingut una certa vocació de cantautor, però al mateix temps els grups en què tocava eren molt guitarrers. Ara volia fer una cosa més tranquil·la, escriure les meves pròpies cançons i oblidar-me, entre cometes, de la guitarra. No renego de res: m'encanta tot el que he fet fins ara, però en aquest moment necessitava tornar a fer cançons bàsiques, com quan tenia 15 anys”, explica.

I per què Sr. Mit? “Simplement no m'acabava de veure cantant en solitari amb el meu propi nom, així que vaig buscar una alternativa, una espècie d'àlter ego, i jo tenia un gat que li dèiem Mit...” Aclarit.

El seu primer disc, gravat ara fa un any als estudis Vigatà de Breda, inclou nou cançons escrites “durant l'últim any i mig”, amb títols tan concisos com ara Liebeslied, Carla, Laura, Anna, Marta, Arnau –“No són persones que conegui, sinó noms triats a l'atzar, per personalitzar les cançons”, aclareix–, Nit de Reis, La casa i el que dóna nom al disc, Juny, juliol i agost. “Aquesta última és la cançó més diferent del disc, la més happy, i també va ser la que més em va costar fer, i la veritat és que està agradant molt.”

El cantautor figuerenc Robert Molina és l'autor del disseny de la portada i de les il·lustracions del llibret del CD, i també posa veus en un parell de temes. La fotografia de la portada mostra la silueta del cantant com si fos la i de Mit, plasmada a contrallum en un superb crepuscle a punta Nati, Menorca. En el disc, hi ha diverses col·laboracions, però en directe la banda del Sr. Mit està formada per Andreu Revilla, bateria; Enric Fluvià, baix, també amb The Pepper Pots, i Laia Frigolé, companya de Serras i soprano lírica, que aporta a aquest projecte la seva veu, però també instruments com ara els teclats, el xilòfon i la melòdica. Sr. Mit també es presenta ocasionalment en format reduït, acompanyat només per ella.

Sr. Mit, en directe

Durant l'abril, Sr. Mit presentarà les seves cançons farcides de poesia quotidiana a L'Alternativa de la Bisbal d'Empordà, el diumenge 7 (20 h); el dia 13, a La Clau de Sant Celoni; el 21, al cafè El Públic de Mataró; el 24, a les festes del Roser de la Cellera de Ter, i el dia 26, a la sala Galà de Cassà de la Selva. El 4 de maig també actuarà a Santa Coloma de Farners i el 18 de maig, a l'Espai Marfà de Girona.

LA FRASE

No renego de res, però en aquest moment necessitava tornar a fer cançons bàsiques, com quan tenia 15 anys
Carles Serras (Sr. Mit)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.