Territori

agenda / d.m

Recorregut per la història del comtat d'Urgell
Divendres 12 d'abril comença el cicle de conferències sobre la història del comtat d'Urgell dintre del cicle 600 anys de la fi del Comtat d'Urgell (1413-2013). Els encarregats d'obrir el cicle són Francesc Fité, professor de la Universitat de Lleida, i Alberto Velasco, del Museu de Lleida Diocesà i Comarcal, que faran una xerrada sobre el tema Els comtes d'Urgell com a promotors turístics. El cicle, organitzat pel Museu de la Noguera i l'Ajuntament de Balaguer, es complementa amb altres activitats, com una ruta per visitar els espais comtals d'Urgell. Diumenge 14 d'abril es farà una visita guiada a Castelló de Farfanya. Més informació al Museu de la Noguera i l'Oficina de Turisme de Balaguer.
conferència ‘Els comtes d'urgell com a promotors turístics'
12 d'abril, 20.30h, sala d'actes de l'ajuntament de Balaguer
Deu anys de l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell
L'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida inicia aquest diumenge a Vallbona de les Monges un cicle simfònic amb motiu del 10è aniversari de la seva creació, fruit de la iniciativa de la Diputació de Lleida i la Fundació Julià Carbonell. El cicle d'actuacions comença aquest mes d'abril, durant el qual l'orquestra també actuarà a Gerri de la Sal, i continuarà per la resta de comarques lleidatanes. Els llocs escollits per als concerts són escenaris destacats del patrimoni arquitectònic dels pobles lleidatans. El monestir de Vallbona de les Monges, del qual hi ha notícies des del segle XII, és el lloc escollit per a aquest diumenge. El segon concert es realitzarà el 14 d'abril a la col·legiata de Gerri de la Sal. Per a aquests dos primers concerts l'orquestra ha escollit l'obertura de l'obra Russlan i Ludmilla, de M. Glinka, i la Simfonia núm. 5 Opus 64, de Txaikovski.
concert orquestra julià carbonell
7 d'abril, Vallbona de les Monges
no eixuguis els plats
Carles Hac Mor
L'escriptor Carles Hac Mor (Lleida, 1940) acaba de publicar amb Pagès Editors No eixuguis els plats, un conjunt de relats que va guanyar el premi 7 Lletres de Cervera de l'any passat. Són set narracions que juguen amb la subversió de la frontera entre literatura i realitat, entre autor, narrador i personatges. Carles Hac Mor és autor d'una prolífica obra. Ha conreat sobretot la poesia però també ha explorat els límits dels gèneres fins al punt de batejar-ne de nous.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SÓNAR 2024

Entre clàssics gals i transgressors kenyans

BARCELONA

Revista centenària

Banyoles
Lluïsa Julià i Capdevila
Directora de la “Revista de Catalunya”

“Volem fer més visible la «Revista de Catalunya»”

Banyoles
“La ‘Revista de Catalunya’ sempre ha estat fidel als seus principis”
Josep M. Roig Rosich
Historiador

“La ‘Revista de Catalunya’ sempre ha estat fidel als seus principis”

Banyoles
Joan Villarroya Font
Historiador i autor del llibre “Mussolini contra Barcelona”

“Al darrere del bombardeig del 17 de març del 1938 hi havia Mussolini”

Badalona
música

Aire, el nou projecte dels cassanencs Anna Pérez i Xevi Vallès, estrena el seu primer disc

cassà de la selva
cultura solidària

El 19è festival El Patio de La Penyora arribarà dimarts al centre penitenciari de Wad-Ras

girona

Manrique salva el primer curs al Lliure amb un cartell molt popular

BARCELONA
ART

Clara Oliveras honora l’exili de l’avi al Mume a través d’una pala

La Jonquera