cultura

Mor Sara Montiel

L'actriu i cantant tenia 85 anys

Va participar en més de 60 films, especialment a la dècada dels 50 i 60

Va ser la primera artista espanyola a triomfar a Hollywood

L'actriu i cantant espanyola Sara Montiel ha mort aquest dilluns al matí al seu domicili de Madrid a l'edat de 85 anys. L'artista va participar en més de 60 films, especialment a la dècada dels 50 i 60. Entre les més destacades hi ha El último cuplé (1954), la pel·lícula espanyola més taquillera de la història, i el western nord-americà Veracruz, al costat de Gary Cooper. De fet, ha estat considerada la primera actriu espanyola que va triomfar a Hollywood i la icona sexual de molts espanyols durant la dictadura franquista. A partir de la Violetera, Montiel va signar un contracte en exclusivitat i va passar a cobrar un milió de dòlars per film, passant a ser l'actriu més ben pagada del cinema espanyol.

Als anys 70, Sarita, com era coneguda pels seus companys de professió, va deixar en un segon terme el cinema i va apostar per la seva faceta de cantant, protagonitzat diversos espectacles de varietats. Entre les cançons que va popularitzar, destaca Fumando espero, Bésame mucho, La violetera o Amado mío. A mesura que passaven els anys, però, Montiel s'allunya de l'escena i comença a ser més coneguda per les seva aparicions a la premsa rosa.

Sara Montiel, nom artístic de María Antonia Abad Fernández, va néixer el 1928 a Campo de Criptana (Ciudad Real).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.