cultura

Campanyes publicitàries ‘retro' a la Universitat de Vic

Alumnes de Periodisme i Relacions Públiques de la UVic exposen treballs acadèmics que imaginen com haguessin estat els anuncis del centre entre els anys 40 i 60

Les modes tor­nen i algu­nes mar­ques opten pel retro­ad­ver­ti­sing, la recu­pe­ració de cam­pa­nyes publi­citàries que van tenir èxit en el pas­sat.

Aquesta és la idea de la qual par­teix l'expo­sició Retro­mi­rada als últims anys de la publi­ci­tat, que es fruit dels tre­balls acadèmics d'alum­nes de Publi­ci­tat i Rela­ci­ons Publi­ques de la Uni­ver­si­tat de Vic (UVic).

L'expo­sició es podrà veure al cen­tre fins a finals d'abril i con­sis­teix en una desena de car­tells publi­ci­ta­ris que ima­gi­nen com hagues­sin estat els anun­cis de la uni­ver­si­tat viga­tana si hagués exis­tit entre els anys 40 i 60.

“La publi­ci­tat en aque­lla època era molt car­te­llista i, d'alguna manera, s'acos­tava a l'art”, explica Oreste Attardi, pro­fes­sor de Cre­a­ti­vi­tat de la UVic.

Attardi va fer idear aquests car­tells als alum­nes per tal que cone­gues­sin tècni­ques de l'època d'or de la publi­ci­tat, com ara arri­bar al con­su­mi­dor a través d'un fort con­tin­gut emo­ci­o­nal.

“Si la Uni­ver­si­tat de Vic hagués exis­tit als anys 40, la publi­ci­tat hagués apel·lat molt al fet que hi havia car­re­res per a homes, les engi­nye­ries, i d'altres per a dones, infer­me­ria i edu­cació”, diu Attardi tot des­cri­vint els car­tells expo­sats.

“En el redac­tat dels anun­cis es par­lava molt del futur de l'estu­di­ant i, a les dones, fins i tot se'ls podia dir que la car­rera seria com­pa­ti­ble amb els fills ”, con­clou Attardi.

L'expo­sició ha estat un dels últims actes de com­me­mo­ració del 15è ani­ver­sari de la UVic, que es va cele­brar el curs pas­sat.

La idea és con­ti­nuar expo­sant els car­tells que facin els alum­nes de publi­ci­tat l'any que ve amb l'objec­tiu de crear un fons per a la uni­ver­si­tat. Attardi està con­vençut que “ara hi ha un movi­ment que està recu­pe­rant l'essència de les mar­ques dels 60 i les tècni­ques retro­e­mo­ci­o­nals en les cam­pa­nyes publi­citàries”.

Fins i tot hi ha mar­ques que han fet rellançaments de pro­duc­tes d'aque­lla època. La reme­mo­ració d'aquesta estètica vin­tage també es reflec­teix, diu, en el món de la tele­visió. Sèries com Pan Am i Mad Men en són un exem­ple.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.