maresme
Alella amplia els espais del Festival d'Estiu i concentra les actuacions
Entre les principals novetats destaca un espectacle amb el flamenc com a protagonista i un muntatge per apropar la música de cambra als més petits
En total hi haurà cinc propostes
Carregat de novetats s'ha presentat avui la novena edició del Festival d'Estiu d'Alella, un dels referents musicals de l'estiu a la comarca. Entre les més destacades hi ha la concentració de les actuacions en una setmana i tant la recuperació d'alguns espais, com el parc Gaudí com l'estrena d'escenaris tancats, com és el cas de l'església de Sant Feliu. La resta d'àmbits on es desenvoluparà el festival són els magnífics Jardins del Cal Marquès, les Quatre Torres i el parc de Can Sors. L'alcalde d'Alella, Andreu Francisco (ERC), ha destacat la qualitat de les actuacions i, en especial, la proposta d'incloure per primer cop un espectacle de flamenc coincidint amb la celebració de l'Any Carmen Amaya. Es tracta de Como peces en el agua, de la companyia Somorrostro Dansa Flamenca que inaugurarà el festival el 13 de juliol al jardí de les estàtues de Cal Marquès. Un dia després, el 14, actuarà la Coral Polifònica Joia d'Alella amb un repertori de peces modernes de cantants i grups tan coneguts com The Beatles, Abba, Celine Dior, Serrat o Mecano, entre d'altres. El divendres 19 de juliol el músic i actor Joan Dausà actuarà a Alella amb Els Tipus d'Interès per presentar el seu darrer treball, Jo Mai Mai.
Projecte consolidat
La peculiaritat del festival d'Alella i de la qual en fa bandera és el projecte musical Músics en Residència que des de fa quatre anys complementa la trobada cultural. En el seu moment va ser una proposta pionera nascuda amb la voluntat d'apropar la música de cambra al públic i, alhora, posant a disposició dels intèrprets una estada que els permetés treballar les composicions. En aquesta ocasió, tal i com ha recordat la professora de música i coordinadora de Músics en Residència, Judit Cuixart, s'ha convidat a 18 músics, 13 intèrprets professionals i 5 “júnior”, que treballaran plegats durant una setmana, amb assajos oberts al públic que es faran del 14 al 20 de juliol a Can Lleonart i a l'Escola Ressò. El resultat final de l'experiència es podrà escoltar el 18 de juliol a l'església de Sant Feliu i el 20 de juliol als Jardins de les Quatre Torres.
Abans de les actuacions incloses en el programa, però, els músics participaran el 17 de juliol del concert Carta blanca en el qual oferiran partitures triades pels músics. El programa d'aquest any posa especial èmfasi en els compositors del segle XX, tot i que també hi haurà espai per a autors com Mozart, Schubert, Schumann, Barber, Britten i Schoenberg.
Finalment, amb l'objectiu d'apropar la creació musical als més petits, es dedicaran dues sessions al públic infantil, el 13 i 15 de juliol. La proposta oferirà als més menuts l'oportunitat de conèixer com es pot explicar un conte a través de la música. La història escollida és Till Eulenspiegel i la música és de Richard Strauss. Cuixart va destacar la important col·laboració d'entitats i ciutadans d'Alella per garantir l'estada dels músics i treballar per la continuïtat de l'experiència musical.