cultura

Crítica

clàssica

A favor dels nous talents

Un festival de música té el deure de reconèixer i donar espai a les formacions joves del país per concedir-los l'oportunitat de demostrar el seu talent en unes condicions d'igualtat en la programació amb músics de valorada trajectòria. El festival de Torroella ha complert amb el deure programant en aquesta edició, tan significativa perquè és el de la inauguració del seu nou auditori, un concert de dos joves quartets de cambra catalans que reconeixen la influència del meravellós Quartet Casals. Així, doncs, diumenge a la nit, el Quartet Qvixote i el Quartet Gerhard, dos noms que a la seva diferent manera apunten cap a un ideal, van compartir a Torroella el protagonisme d'un concert en què van estar a l'altura de la confiança dipositada. I aquest fet és per celebrar-ho.

A la primera part, cada formació va interpretar un quartet de corda (l'op. 41 en ‘La menor', per part del Qvixote, i l'op. 42 en ‘La major', en el cas del Gerhard) de Robert Schumann, un compositor que exigeix concentració i intensitat perquè, com si hi expressés els seus canvis anímics i fins les seves tempestes interiors, la seva música és portadora de grans contrastos emocionals: potser no hi ha moviments lents tan malenconiosos ni moviments ràpids tan convulsos com els seus. Schumann s'hi va fer justament present abans que les dues formacions abordessin conjuntament a la segona part l'Octet per a cordes op.20 en Mi bemoll major, de Mendelssohn. Amb l'alegria de tocar junts, encara van sonar millor, sobretot després que el violoncel·lista Amat Santacana (Qvixote) canviés la corda petada amb l'inicial Allegro moderato ma con fuoco.

Quartet Qvixote i Quartet Gerhard
Programa: Quartets de Schumann i Octet de Mendelssohn
Auditori Espai Ter, 11 d'agost. Festival de Torroella de Montgrí


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
EQUIPAMENTS

Més de 110.000 persones participen en la Nit dels Museus

barcelona
Crítica

Manolo García, entre globus i exabruptes

FESTIVAL DE CANES

Paul Schrader i Richard Gere es retroben

CANES
Crítica

Concert kairològic

Festival de cinema

La crueltat de Yorgos Lanthimos torna a Canes

Canes
Quim Gibert
Ensenyant i autor del llibre “Allà d’allà”

“La llengua persistirà si estem disposats a mobilitzar-nos”

Banyoles
cultura

Vilassar de Dalt: aparador de la fotografia analògica fins al 18 de juny

Vilassar de Dalt
Cultura

Mor Gudrun Ure, actriu escocesa protagonista de la sèrie infantil ‘Super Gran’

Cultura

Mor la presentadora i actriu mexicana Verónica Toussaint