cultura

L'Ajuntament d'Alcoi participa en l'edició del projecte educatiu ‘Vicent Andrés Estellés, la veu del teu poble'

El DVD inclou materials didàctics realitzats per Susanna Francés i Vicent Luna

L'Ajuntament d'Alcoi participa junt a la Federació Escola Valenciana en l'edició en el projecte educatiu “Vicent Andrés Estellés, la veu del teu poble”. Es tracta d'un DVD editat per la Universitat d'Alacant a través de vicerectorat de Cultura, Esports i Política Lingüística que recopila materials didàctics destinats a l'àmbit educatiu i que han estat elaborats pels alcoians Susanna Francés i Vicent Luna.

Segons Josep Ochoa, director del Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística de la Universitat d'Alacant, “des de la Universitat d'Alacant volem destacar una volta més el nostre compromís per promocionar la cultura valenciana i acostar un poeta universal com Vicent Andrés Estellés a tot el món educatiu”.

Aquest recull proposa una sèrie de materials curriculars per treballar a l'aula la figura del poeta Vicent Andrés Estellés en tots els nivells, des d'Educació Infantil fins a Batxillerat. En concret, ací es recullen quaderns didàctics per al professorat i l'alumnat, contes, presentacions en power point, auques, l'audiovisual Història estellesiana dels valencians, així com una sèrie de poemes dedicats a Estellés per part de poetes i poetesses valencians, com ara el murer Joan Jordà i els alcoians Jordi Botella i Manel Rodríguez-Castelló.

Vicent Luna indica que “com en tot projecte, sempre hi ha un grapat de persones que gràcies al seu esforç i a la seua desinteressada col·laboració fan possible que una idea inicial acabe sent una realitat.

“Vicent Andrés Estellés, la veu del teu poble”, ha estat possible gràcies a la participació del professor Vicent Brotons que suggerí la idea; a Escola Valencina que assumí el projecte; a Sílvia Faus per les precioses il·lustracions i maquetació; a Cato i Alka pel seu magnífic treball en l'audiovisual; als poetes Maria Josep Escrivà, Joan Jordà, Jordi Botella, Vicent Berenguer, Isabel Garcia Canet, Manel Rodríguez-Castelló, Jaume Pérez Montaner i Josep Piera per haver-nos escrit un poema sobre Estellés; a l'Ajuntament d'Alcoi, en especial als regidors Manolo Gomicia i Jordi Tormo, que des del primer moment donaren suport al projecte i, per últim, a la Universitat d'Alacant, especialment a Carles Cortés, vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística, que assumí l'edició i distribució dels materials, en format DVD, a tots els centres educatius de les comarques d'Alacant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia