cultura

Alacant acull la presentació de “Quan caminàrem la nit”

Bromera edita el XVIII Premi Enric Valor de Novel·la en Valencià de Joanjo García

El guardó atorgat per la Diputació d'Alacant està dotat amb 17.000 euros

El guanyador de la XVIII edició del Premi Enric Valor de Novel·la en valencià atorgat per la Diputació d'Alacant ja està editat. “Quan caminàrem la nit” de Joanjo García, ha sigut presentat aquest matí a la Diputació d'Alacant per Josep Gregori responsable de l'editorial encarregada de la seua publicació, Bromera i el diputat de Cultura, Juan Bautista Roselló, qui ha anunciat que el pròxim any la institució incrementarà en tres mil euros la dotació, passant-se dels 17.000 actuals als 20.000. Roselló ha destacat que publicar un llibre és “molt important, però ho és més fer-lo en valencià”.

Amb prop de 190 pàgines, l'obra “Quan caminàrem la nit” correspon a la col·lecció 'L'Eclèctica' i gira al voltant d'un secret familiar que s'amaga després dels interrogants de la nit del 23-F. Es tracta d'una novel·la amb forta càrrega històrica que, a través d'una trama d'intriga i suspens, llança una mirada crítica a un episodi del passat que va ser decisiu per a la transició d'Espanya i la construcció de l'actual sistema democràtic.

Joanjo Garcia ha assenyalat que el llibre “tracta de fer un judici generacional de la transició espanyola partint d'una història familiar i inclou aspectes històrics, polítics i sentimentals. La novel·la recorre tres generacions, la guerra i dues històries paral·leles que coincideixen la nit del 23-F”.

Joanjo Garcia va nàixer a València en l'any 1977, és llicenciat en Història i, actualment, es dedica a l'animació sociocultural. Al llarg de la seua trajectòria professional ha treballat com professor de Secundària a Catalunya i ha publicat diversos contes. “Quan caminàrem la nit” és la seua primera incursió en el món de la novel·la.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia