Cinema Critica

CRÍTICA

À.Q

Noves paternitats, noves famílies

Al segle XIX, Henry James va escriure una novel·la curta en què explicava la història d'una nena que després de la separació dels seus pares va de família en família, vivint altres formes de paternitat. A partir del moment en què els seus pares es tornen a casar, ha de conviure amb nous pares i la relació amb aquests esdevé un veritable i complicat malson. Jorge Luis Borges va escriure pàgines elogioses sobre la novel·la, parlant de com la força del relat era la mirada de la nena i la seva incapacitat per entendre les raons que havien portat a la separació dels adults. Scott McGehee i David Siegel van decidir buscar la vigència del relat de Henry James en un moment en què les noves paternitats, noves famílies i noves relacions de convivència són clau en les nostres societats.

¿Qué hacemos con Maisie? és una pel·lícula benintencionada que vol conquerir una certa dignitat però que no té la força esperada i cau en la caricatura o en la solució fàcil. La parella protagonista està formada per una mare que és una cantant de rock fascinada pel seu món –una singular Julianne Moore– i ell, un home de negocis britànic. Els adults estan més preocupats per la seva vida professional que per cuidar la seva filla. La separació de la parella provoca que la nena estableixi relació amb les noves parelles dels seus pares i que els progenitors intentin mantenir la custòdia compartida, tot i que ella s'adona que es troba perduda enmig d'un món en què no fa res més que nosa i que, malgrat que els seus pares volen acostar-s'hi, la relació és sempre complicada. El més interessant és com la mirada de la nena –Onata Aprile– es mostra com una mirada desperta que entén que ella s'ha transformat en una nosa en un món adult tan preocupat per si mateix que no pensa en els seus fills.

¿QUÉ HACEMOS CON MAISIE?
Direcció: S. McGehee i D. Siegel Interpretació: Julianne Moore, Alexander Skarsgård Gènere: Drama País: EUA, 2012


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.