Teatre
agenda d'autor / j.b
La importància d'un espot
Albert Ramos traça una comèdia negra en la qual els personatges proven de sentir-se útils i altament responsables en la tria d'una campanya publicitària. Si la campanya té èxit, tothom beurà aquell producte (que ells ni han tastat per imperatius de l'empresa publicitària que els ha contractat). Però més enllà d'aquest detall, en la sala hi juga una relació de personatges, de relacions amagades, d'enganys, de veritats no prou assimilades. Divertida, sí, però amb una amargor d'estómac que, com més temps s'hi reflexiona, més valor se li dóna, a la increïble proposta escènica.
NOMÉS UN ANUNCI
D'Alberto Ramos
Direcció: Carles Mallol
Intèrprets: Roger Cantos, Marta Corral, Alícia Puertas, Joan Sureda
Lloc i dia: Sala Flyhard, fins al 17 de març, improrrogable.
Clima suec al Versus Teatre
Representat arreu del món i considerat per molts l'autor contemporani suec més rellevant, a Norén també se l'identifica, juntament amb Strindberg i Bergman, com un artista que transmet la quinta essència del caràcter suec. Actualment és director artístic del Folkteatern de Göteborg. Serà el primer cop que els espectadors podran gaudir de Kyla (Fredor). La trajectòria de Lars Norén com a autor és molt prolífica, i tot i que la seva obra també inclou poesia i novel·la, des dels anys 80 Lars Norén es dedica quasi exclusivament a la dramatúrgia.
Kyla (fredor)
Lars Norén
Adaptació i direcció: Adrian Devant
Intèrprets: Adrià Díaz, Sergio Freijo, Marc Naya i Junyi Sun
Lloc i dia:Teatre Versus, dimarts i dimecres, a les 20 hores, fins al 2 d'abril.
Un musical per a una sindicalista
L'ambiciós projecte de portar el musical IsaVel als escenaris és un repte que converteix la figura d'Isabel Vilà en un nou referent històric, teatral, feminista a Catalunya. Va ser una dona republicana i lluitadora pels drets dels treballadors, considerada la primera sindicalista catalana. Va entrar a la historiografia catalana gràcies al relat que va fer el diputat Caimó del foc de la Bisbal (1869). Va tenir presència en la implantació de l'Associació Internacional de Treballadors (AIT) al Baix Empordà, i va crear la federació local de l'Associació Internacional de Treballadors de Llagostera. Era coneguda com Isabel cinc hores per la seva reivindicació de la jornada de cinc hores per als menors de 13 anys. El muntatge ja s'ha representat, amb notable èxit, a llocs com Figueres, Sant Feliu de Guíxols, Palafrugell i Girona, i el repartiment inclou actors com Carlos Gramaje (Saïd a Mar i cel de Dagoll Dagom) o Iris Vilà (La Dama del Ritz).
Isavel
Toni Strubell i Antoni Mas
Direcció: Kim Planella
Lloc i dia: Demà, 8 de març, al Centre Cultural de Terrassa. 21 hores.
1714, tres-cents anys després
Agustí Alcoberro
La Fundació Romea convoca l'historiador i director del Museu d'Història de Catalunya perquè respongui algunes preguntes clau: Què en diu la historiografia catalana d'ara? Quines lliçons en podem treure en clau de present i de futur? Per què, com diuen alguns, els catalans ens entestem a commemorar una derrota?
Lloc i dia: 20 de març, a les 20, al Teatre Romea.
Escriure un comentari
Identificar-me.
Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar.
Vull ser usuari verificat.
Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.