Llibres

ciència

David Bueno i Torrens

La cara amable de les matemàtiques

Sovint es diu que som éssers racionals, però el nostre cervell és un sac d'emocions. Potser és una mica exagerat, però el cert és que a vegades ens costa seguir arguments i procediments que siguin cent per cent racionals. Segurament aquest és el motiu pel qual a molts ens espanten les matemàtiques, una ciència eminentment lògica. Tanmateix, les matemàtiques també poden despertar moltes emocions, especialment quan descobrim la seva cara amable, el vessant interessant que les converteix en un instrument útil en el nostre dia a dia. Per exemple, què tenim més probabilitats de guanyar, la Primitiva, l'Euromillones, la travessa o la grossa de Nadal? Sabeu com ho podeu fer per omplir correctament mitja copa? Què té d'especial el nombre 1,6180339, i per què se l'anomena el nombre auri o la proporció divina, és dels més utilitzats en arquitectura i art i es troba present en molts elements naturals, incloses moltes proporcions del nostre cos?

Miquel Capó, llicenciat en matemàtiques i professor, és autor de 22 llibres d'enginy matemàtic. A 100 qüestions de matemàtiques ens ofereix un recorregut amable i ple d'emoció per aquesta disciplina científica. Que són els nombres amics? Com ens ajuden els nombres primers a comprar per internet? Podríem viure un dia sencer sense nombres? Sabíeu que la paraula Google la va inventar un nen de 9 anys el 1938, molt abans d'internet, per designat el nombre format per un 1 seguit de 100 zeros? En aquest llibre, les matemàtiques cobren una nova dimensió i esdevenen útils, entretingudes, curioses, interessants i, sobretot, sorprenents.

100 qüestions de matemàtiques
Miquel Capó
Editorial: Cossetània Valls, 2014 Pàgines: 256 Preu: 15,50 euros


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.