Redescobrint el patrimoni del sud valencià
El tempir impulsa unes jornades amb l'objectiu de recuperar i revalorar el patrimoni lingüístic, històric, cultural i mediambiental
Desenes de persones participen en la ruta “L'altre palmerar d'Elx” amb demostració de l'ofici de palmerer
L'Associació Cívica per la llengua a Elx, El Tempir, ha engegat una iniciativa amb l'objectiu de revitalitzar i recuperar el patrimoni del sud del país, sota el nom de “Redescobrim el patrimoni del sud valencià”.
Aquest diumenge, en el marc de les jornades, desenes de persones han participat en la visita guiada a “L'altre palmerar” un palmerar ben desconegut i conservat en molts casos en estat salvatge, on els participants han pogut gaudir d'una demostració de l'ofici de palmerer i també han conegut mots característics, lligats al lèxic de la palmera.
Durant la ruta, els assistents van poder visitar els horts del Soto, La seca, Cent Tafulles, d'Adsuar i l'hort del Terme.
Aquesta és la segona ruta que El Tempir organitza dins de les jornades per a redescobrir el patrimoni del sud valencià, la primera va ser el passat 23 de febrer sota el títol “El criptofondo. Paisatges amagats del Fondó d'Elx-Crevillent”.
La iniciativa compta amb el suport de l'Aula de la Ciència de la Universitat d'Alacant, del vicerectorat de Cultura I Extensió Universitària de la Universitat Miguel Hernández d'Elx i de l'Associació per al Desenvolupament del Camp d'Elx.
Josep-Enric Escribano, president d'El Tempir, s'ha mostrat molt satisfet per la bona acollida i participació en les jornades que “tindran continuïtat amb noves convocatòries” i ha explicat que “per a nosaltres la llengua, la cultura, la història o el medi són un patrimoni indestriable pel qual treballem. Tot forma un conjunt que és el que ens dóna sentit com a poble, és per això que considerem important fer-lo visible i treballar per tal de recuperar-lo i revitalitzar-lo”.