Territori

teatre

c.f

La Sala Trono escurça la temporada de teatre

No hi haurà cap producció pròpia i la temporada de primavera serà més curta –en lloc d'acabar al juny, com era habitual, ho farà al maig. L'escanyament econòmic dels darrers anys del teatre alternatiu de Tarragona, la Sala Trono, fa mal, i no hi ha prou diners per encarar tots els projectes. Però tot i amb això, Joan Negriè, el director de la Trono, diu que han pogut bastir un cartell teatral prou atractiu i que ja tenen una nova producció pròpia entre mans que esperen poder fer realitat en uns mesos: “Per a la temporada que ve esperem estrenar més d'una producció pròpia, però ara anem a cavall del vent i, per exemple, la subvenció de la Generalitat de l'any 2012-2013 encara no l'hem cobrat”, apunta el director.

La programació de primavera arrencarà els dies 4 i 5 d'abril amb dues funcions de Versus, del jove autor i director José Pascual Abellán, que situa l'escena en el locutori d'una presó, on cada setmana es troben dues germanes, una de les quals ha estat acusada de matar un home. Els dies 11 i 12 de gener serà el torn de Pep Talk, una ficció teatral que gira a l'entorn de la figura de l'entrenador de futbol Pep Guadiola i del mètode d'èxit que va emprar al Barça. Inicialment estrenada a Dublín, aquesta obra d'Albert Ramos va passar posteriorment per Nova York en versió anglesa i ara ha arribat a Catalunya en català. De signe molt diferent és Comment te dire adieu, una comèdia dramàtica de Sergi Manel Alonso que planteja situacions d'amor i desamor, i que es podrà veure a la Sala Trono els dies 25 i 26 d'abril. Per al cap de setmana següent s'ha programat La nit just abans dels boscos, una de les peces més representades de Bernard-Marie Koltès, que ara dirigeix Roberto Romei i que no es representarà a la Trono, sinó que el director s'emportarà el públic a un altre espai que els responsables de la sala no volen desvelar.

Els tres darrers espectacles seran el thriller El projecte Dànau, de la companyia lleidatana Nurosfera (dies 17 i 17 de maig), que presenta la història d'un home que es desperta en un lloc desconegut; Món Brel, un espectacle íntim i amb un punt de cabaret que recupera els temes del cantautor belga Jacques Brel, amb direcció i dramatúrgia de Jordi Prat i Coll, i amb interpretació de Jordi Vidal (veu) i Toni Xuclà (música); i, per tancar la temporada, El lloc, de la jove companyia formada a l'Aula Municipal de Teatre de Lleida, que es planteja un primer espectacle amb la dramatúrgia i la direcció experta de Jorge Yamam Serrano, director de Teatro de Cerca; amb el pretext d'un episodi històric –la matança de jueus succeïda a Tàrrega el 1348– es teixeix un relat on convergeixen passat i present. Per a l'ocasió, també es modificarà l'espai de la Sala Trono.

Petita i intensa
La petita sala de teatre de Tarragona, que va obrir l'any 2003 i que té capacitat només per a seixanta persones, programa un tipus de teatre que fins aleshores no arribava a la ciutat: de petit format, intimista i nu de grans escenografies.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.