cultura

Festes de Sant Jordi a Perpinyà

Les festes de Sant Jordi a Perpinyà comencen aquest cap de setmana amb un seguit d'actes que s'acabaran el dissabte 26 d'abril.

Aquest dissabte, sardanes a la plaça de la República amb la cobla Mil.lenària, a partir de dimarts vinent l'exposició Reciclem sant Jordi amb les realitzacions artístiques dels alumnes de la ciutat. Dimecres 23, dia del sant, distribució de llibres i roses als casals d'avis, a la presó i a l'hospital pels elegits i també animació a la Casa Xanxo: la Passejada fantàstica al voltant de la llegenda del sant. Dijous es distribuiran llibres i roses a les escoles de la vila. Divendres 25, dia dedicat al llibre amb dues manifestacions: a la tarda, unes signatures organitzades per les editorials nord-catalanes amb presència de molts autors a l'Espai Doisneau i un concert del conservatori de Perpinyà, El ball dels llibreters a la plaça Aragó. El dissabte 26 serà majoritàriament dedicat a les parades de llibres repartides en cinc «pobles», pobles dels autors (plaça Gabriel Péri), dels editors (voral Vauban), dels llibreters (plaça Aragó), dels llibreters de vell (plaça Gambetta) i de les associacions (plaça de la Victòria). Diversos concerts tindran lloc al voltant de les font florides del centre ciutat amb diversos grups com també un homenatge a Josep-Sebastià Pons i dos espectacles per les companyia País de Xauxa i Les pieds sur terre a les biblioteques Nicolau i Barande.

Per tancar les festivitats, la XXIVena Nit literària de Sant Jordi organitzada per Òmnium Cultural Catalunya-Nord tindrà lloc el dimecres 30 al Palau de congressos amb entrega dels premis i sopar de gala.

Informacions: 04 68 62 38 82

Elna, Els Banys i Osseja

A Elna la celebració de Sant Jordi s'escamparà en una vintena de presentacions i sessions de signatures en diversos lloc de la ciutat com el museu Terrus, el claustre, el Jardí dels mesters d'art, en els tallers i galeries d'art amb la participació de les principals editorials i de nombrosos autors ( Pere Verdaguer, Miquel Arnaudies, Vicent Perez, Hélène Legrais, etc). Es podrà assistir a diversos concerts i lectures poètiques en francès i en català en els carrers de la vila. El clautre i el museu Terrus podran ser visitats gratuïtament a la tarda. Informacions: 04 68 37 38 39

Al Banys d'Arles, en motiu de la Sant Jordi, es presentaran uns tallers de creació per la mainada al voltant de la figura del sant el dia 23 seguit d'unes conferències l'endemà dia 24 (ajuntament). La nit del divendres 25, és el grup Blues de Picolat que donarà un concert a 21h a la sala Trescases (entrada gratuïta). Informacions. 04 68 39 01 98

A Osseja, entre el 19 i el 23, les celebracions de sant Jordi comptaran amb una borsa als llibres, exposicions de dibuixos d'infants, dedicatòries amb Hélène Legrais, lectures dedicades a Jordi-Pere Cerdà i la projecció del film Pa negre en versió original en català (dissabte 19 a 21h al cinema Puigmal).

Informacions. 04 68 04 53 40



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia