cultura

L'Acampada Jove espera superar els 26.000 assistents

Txarango, Els Pets i Els Amics de les Arts són els caps de cartell d'un dels festivals d'estiu més veterans

Bones perspectives per a l'Acampada Jove 2014. Amb dinou anys a les espatlles, és un dels festivals més veterans de l'escena catalana i enguany tornarà a aplegar bandes i músics provinents sobretot dels Països Catalans. El 17, el 18 i el 19 de juliol s'espera que el recinte del festival a Montblanc rebi més de 26.000 persones, la xifra amb què es va tancar l'edició passada. Gerard Gómez, director del festival, va assegurar ahir: “Les sensacions són molt bones. De moment, les vendes per internet ens han sorprès i creiem que serà el festival amb més assistència dels sis que s'han celebrat a Montblanc.”

Txarango, Els Pets, Els Amics de les Arts i La Gossa Sorda en són els caps de cartell. També hi figuren grups com ara Aspencat, Brams, Talco, Pepet i Marieta, Oques Grasses, Monobo, Green Valley i Kaoba. Ahir es va anunciar la participació dels eivissencs de Projecte Mut, i dels grups novells, però amb força èxit, Obeses i Germaneta.

El festival és organitzat per les Joventuts d'ERC i inclou actes polítics i activitats per als joves. “Enguany és el Tricentenari, però a més d'aquí a pocs mesos podrem votar. Els joves hi tenim un paper determinant”, va dir Gómez. En aquest sentit, l'organització assegura: “Aquesta edició serà especial, de festa i compromís, vinculant-nos a un moment històric. Serà la tardor de les llibertats a Europa.” A més, es treballa perquè una delegació d'Escòcia assisteixi al festival.

LA XIFRA

21
grups participaran
en aquesta edició de l'Acampada Jove, que es farà els dies 17, 18 i 19 de juliol a Montblanc.

LA FRASE

Seran tres dies de festa i compromís, perquè aquesta serà la tardor de les llibertats a Europa
Gerard Gómez
DIRECTOR de l'acampada jove

Assegurat per un any més

Multitud de joves carregats amb tendes, algunes caravanes i, sobretot, molta gent pel carrer i a les botigues. Per a Montblanc, el festival és, també, una llavor turística. “Així s'inicien els joves, que després formaran famílies i recordaran la nostra oferta de turisme cultural”, segons l'alcalde, Josep Andreu. El consistori i el festival tenen signat un acord de continuïtat fins al 2015. Les dues parts semblen disposades a allargar-lo. “No n'hem parlat, però hi ha una gran sintonia amb Montblanc, on arreu som molt ben rebuts”, explica Gerard Gómez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia