cultura

Una exposició i el 2n cicle Viaveu, pels cent anys d'excavacions a Sant Julià

Hi haurà concerts al Castellum de Joan Colomo, Tom Hagan, Verd i Blau, Joana Serrat i Mariona Castillo

Els actes commemoratius, fins al 2015

Tot i que les primeres troballes arqueològiques conegudes al terme de Sant Julià de Ramis daten del 1889, no s'hi va començar a excavar de manera regular fins al 1914 o el 1915, ara fa cent anys. Per celebrar l'efemèride, l'Ajuntament de Sant Julià ha programat diverses activitats que s'allargaran també durant aquest any i el vinent. La més immediata serà el segon cicle de concerts Viaveu, que té lloc en el singular escenari del Castellum Fractum per motivar la visita al conjunt patrimonial de la muntanya de Sant Julià, declarat bé cultural d'interès nacional el 27 de juliol del 2012.

El 19 de setembre vinent s'inaugurarà al pavelló de Sant Julià l'exposició itinerant 100 anys excavant a la muntanya de Sant Julià de Ramis, que després voltarà tot l'any per diferents municipis veïns i per les biblioteques i centres cívics de Girona.

Coincidint amb les Jornades Europees de Patrimoni, està prevista una jornada de portes obertes al cementiri medieval i al poblat ibèric, amb la possibilitat d'accedir-hi en plenes excavacions, el diumenge 28 de setembre.

A la tardor hi ha previstes tres tertúlies al voltant de l'arqueologia, adreçades a tots els públics, l'última de les quals es complementarà al desembre amb una caminada per la muntanya. També tindran lloc diverses sessions de cinefòrum a Sant Julià i Medinyà, amb la pel·lícula d'animació Les aventures de Tadeo Jones i dos curts premiats en el Festival Internacional de Cinema Arqueològic de Bidasoa, Deméter, el mito, la leyenda, las tradiciones i Saqueadores de los dioses, també entre octubre i novembre.

Pel gener del 2015 hi ha prevista la inauguració d'un nou itinerari de visita del poblat ibèric. El febrer del 2015 es durà a terme a les escoles del municipi l'activitat didàctica De Triptòlem al C14, sobre la tasca de recerca que han realitzat els arqueòlegs a la muntanya de Sant Julià. Per l'abril del mateix any s'han programat dues conferències al Museu d'Història de Girona i el 25 d'abril, dins l'aplec del Roser, es farà una visita al jaciment. Altres iniciatives són un espectacle infantil en la Fira del Conte de Medinyà, el 7 de juny, i un concurs Instagram de fotografies sobre els diferents actes del centenari.

Música per a tres diumenges d'estiu

La segona edició del cicle de concerts al Castellum Fractum de Sant Julià de Ramis, el Viaveu, tindrà lloc durant tres diumenges d'estiu, del 20 de juliol al 3 d'agost, sempre a les 21 h i amb una entrada de 10 euros (www.ticketea.com). El dia 20 hi actuaran Joan Colomo i Tom Hagan; el dia 27, Verd i Blau, el projecte de “música i paraules” liderat per Vic Moliner, i el 3 d'agost, Joana Serrat i Mariona Castillo (Projecte Nus).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia