Altres

La república s'amplia

Camallera Cançó d'Autor incorpora Côclea i una fira de petites editorials

Hi actuaran Marina Rossell, Maria del Mar Bonet, Coses, Sílvia Comes i Josep Tero

El cicle Camallera Cançó d'Autor, organitzat en aquest poble alt-empordanès per Pere Camps, director del Barnasants, arribarà a la sisena edició, del 2 al 13 d'agost, consolidant i ampliant el projecte de la República de les Paraules d'Estiu: una plataforma oberta no només a la paraula cantada, sinó també a la paraula debatuda, recitada, filmada i expressada de mil maneres, però sempre analítica i crítica. Tot plegat, per allunyar-se de la línia marcada pels grans festivals d'estiu, “copiada pel 90% dels altres festivals”, segons Camps.

Una de les novetats d'aquest any és la incorporació a la república de la Nau Côclea, tot un referent de l'art contemporani que encadena “19 anys a Camallera lluitant per arrelar-nos al territori”, en paraules de la seva directora, Clara Garí. Demà tindrà lloc a Côclea un concert de D'Atzar Trio (22 h), el nou projecte de Jordi Rallo, Quim Ollé i Xavi Ballesteros, que s'ha gestat durant una residència a la nau. Dimecres també tindrà lloc a Côclea un acte en què joves de l'Escala i Camallera presentaran propostes per a un futur diferent, a partir del documental Fabricants de futur, de Damià Puig.

També s'ha organitzat una activitat per a nens i nenes de 5 a 12 anys, que durant cinc dies participaran en una sèrie de tallers de reflexió i creació, dirigits per Marc Martínez i Sara Espígul, que culminaran en una “minimani” pels carrers de Camallera. Una última novetat és la Fira de Petites Editorials, que s'inaugurarà el 9 d'agost amb un acte en què participaran David Castillo, d'El Punt Avui; Jaume Torrent, d'Edicions Cal·lígraf, i Miquel Àngel Godes, de la fira besaluenca Liberisliber. Debats, projeccions i presentacions de llibres completen la part extramusical.

Camallera Cançó d'Autor inclourà concerts de petit format, a la plaça Feliu –al cinema Sonora, si plou–, de Marina Rossell, el dia 7 d'agost; Dani Flaco, el 8; Maria del Mar Bonet, el 9; el grup Coses, el 10; Tomàs de los Santos i Borja Penalba, l'11; Josep Tero, el 12, i Sílvia Comes, el 13, dia en què també tindrà lloc un concert de música del 1714 a càrrec del Trio Lycopersicon.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia