cultura

Troben el timó d'un vaixell iber enfonsat al cap de Creus

La peça, la primera localitzada en aigües estatals, pertany a la nau del cap de Vol

Els arqueòlegs del Centre d'Arqueologia Subaquàtica de Catalunya (CASC) han trobat a la nau del cap de Vol, enfonsada el segle I aC al davant de la costa del Port de la Selva, la part superior d'un dels timons laterals que utilitzaven aquestes embarcacions. Es tracta del primer que s'ha localitzat en aigües estatals, i un dels pocs citats a tot el Mediterrani. La campanya en aquest jaciment subaquàtic està sent molt productiva per als arqueòlegs, ja que els ha permès localitzar altres peces d'incalculable valor per poder conèixer tant la planimetria com la navegabilitat del vaixell.

La importància d'aquesta peça radica en la seva escassetat, segons diu el director del CASC i codirector de l'excavació, Gustau Vivar, en declaracions al diari El País. “És molt difícil trobar timons, al Mediterrani com a molt se n'han trobat deu.” Aquest és el primer que es troba a l'Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.