Territori

Cinema

Marta Membrives

Filmets arriba a la maduresa

El Badalona Film Festival enceta avui la 40a edició amb una secció oficial de 255 cintes de 46 països

Després de quaranta edicions, el Filmets Badalona Film Festival segueix més viu que mai i ho demostra el fet que més de 4.000 curtmetratges s'hagin inscrit per participar en l'edició que comença avui, que tindrà una secció oficial de 255 pel·lícules. Per a aquesta edició tan especial, els organitzadors han escollit els Estats Units com a país convidat. Una tria de luxe per a un festival que, en paraules del seu director, Agustí Argelich, “no hauria sobreviscut durant els anys 80 sense les cintes dels Estats Units”. De fet, es tracta del país que més cops ha guanyat la Venus a la millor pel·lícula de la història del festival. Ara la diversitat en la procedència és molt més evident. A la secció oficial hi competeixen aquest any curtmetratges de 46 països diferents.

Per recordar les quatre dècades de trajectòria, el festival s'obre aquest vespre amb una sessió inaugural concebuda com un homenatge als fundadors del festival, que va iniciar la seva trajectòria l'any 1971. Aquesta sessió, que es farà a partir de les deu de la nit al teatre Zorrilla, inclourà la projecció de pel·lícules guanyadores de la Venus en les darreres quatre dècades. A més, aquest any, el jurat oficial internacional del Filmets està presidit per Joan Vidal, cofundador del festival.

Entre les cintes que es podran veure durant tota la setmana fins al 26 d'octubre, dividides en 25 sessions competitives diferents, hi destaquen produccions que han estat seleccionades o guanyadores a festivals com Canes, Sundance, Berlín, Venècia, Clermont-Ferrand, Hamburg o Tribeca. També hi ha cintes nominades als premis Goya, César, Donatello, Bafta o els Oscars. Es projectarà Mr. Hublot, una obra mestra de l'animació, que es va emportar l'Oscar aquest any, i Cuerdas, guanyadora del Goya 2014. També destaquen els noms dels actors i actrius que participen a les produccions de ficció que es mostraran. Luis Tosar, Pep Munné, Melanie Griffith, Anna Allen, Danny de Vito, Álvaro Cervantes i Maria Barranco en són alguns.

La sessió dedicada als EUA es farà aquest diumenge a les set de la tarda al Zorrilla i agermanarà el cinema amb la música i la gastronomia d'aquest país. Es projectarà una selecció de curtmetratges de la secció oficial, entre ells Thrist, protagonitzat per Melanie Griffith. La sessió tindrà un preu de tres euros. A les sessions obertes que es fan cada dia a les set de la tarda s'hi pot accedir amb una entrada de dos euros o bé un abonament de dotze per a totes les sessions. La resta de projeccions, com les que es fan diumenge al migdia adreçades al públic familiar o la de cinema històric de dijous a la tarda, són gratuïtes.

El festival tornarà a acollir el Mercat del Curtmetratge Internacional, que arriba a la quarta edició i permetrà que els professionals puguin visionar les darreres produccions catalanes i les pel·lícules de la secció oficial del festival. La cerimònia de cloenda del dissabte 25 es transmetrà per primer cop per la Xarxa de Televisions Locals.

FILMETS
Badalona Film Festival
Lloc: Badalona Dies: Del 17 al 26 d'octubre
Màquines del temps
El festival inclou una exposició vintage amb càmeres, projectors i material cinematogràfic que s'han utilitzat en rodatges de les quaranta edicions del festival. Estarà situada al teatre Zorrilla i inclou peces úniques, algunes d'elaboració casolana, que volen apropar als més joves el món del cinema analògic i mostrar el funcionament d'aquests aparells.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia