Llibres

infantil i juvenil

lluís llort

Agus, Copons i Fortuny, arribaran ben lluny

És època de noves sèries, que solen iniciar-se amb dos llibres de cop. Us presento L'Agus i els monstres, creada per Jaume Copons i Liliana Fortuny per a Combel, editorial amb què ja han col·laborat junts amb dos llibres dedicats als avis.

Copons és un professional del món infantil en tots els formats: televisiu, musical i literari. Exemples? Va començar de guionista de Barrio Sésamo i també ho va ser dels Los Lunnis, entre d'altres, i és un dels pares d'Elvis Riboldi, etcètera. Les seves trames i personatges són una garantia d'efectivitat narrativa, imaginació gamberra, humor i rebel·lia.

De Liliana Fortuny se sap que ha fet
il·lustració per a adults, amb un aire inquietant, portades de discos (com ara de la Dharma, perquè el seu pare era Josep Fortuny, el bateria) i llibres infantils. Fullejant aquests dos lliuraments de les aventures de l'Agus i la seva tropa de monstres dels llibres (per estar actius els cal escoltar o llegir bones històries) les virtuts resulten evidents: una expressivitat molt i molt rica dels diferents personatges (l'Agus és versàtil com un gran actor); un bon aprofitament de l'espai; una imaginació ajustada a la trama, sense buscar estridències; recursos com ara ulls de manga per aconseguir la màxima tendresa i trucs tècnics per mostrar moviment; un acoloriment dinàmic i equilibrat; i, entre d'altres, algunes pàgines amb interiors d'habitacions amb mil detalls costumistes.

Les trames, amb diferents línies argumentals, són divertides i trepidants i la colla de personatges habituals està formada per l'Agus, la veïna repel·lent (Lídia), les seves respectives famílies, els dolents (Dr. Brot i l'ajudant Nap) i la dotzena de monstres. El mercat lector és imprevisible, però apunta a projecte de llarga durada. Felicitats.

arriba el sr. flat / salvem el nautilus!
Text: Jaume Copons Il·lustracions: Liliana Fortuny Editorial: Combel Pàgines: 136 Preu: 9 euros A partir de: 8 anys


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia