Territori

Agenda d'autor / d.m

El cicle Mènsula comença aquest diumenge

El cicle d'espectacles de petit format Mènsula torna a la càrrega aquest cap de setmana. Després de la seva primera edició l'any 2013, Mènsula obrirà de nou el teló diumenge vinent 1 de març amb una doble actuació, a Sant Martí de Riucorb, on actuarà Krregades de Romanços a les 5 de la tarda, i a Biosca, on ho farà el grup Tres Tango. L'entrada a tots els espectacles és gratuïta. El cicle l'organitza la companyia Teatre de Butxaca i la productora La Gata Roja del Pla d'Urgell, i recorrerà durant els caps de setmana de març diversos pobles i indrets de les terres de Ponent: Penelles el dia 15 amb el circ de Trapetelando, Juneda el dia 22 amb Femení plural de Crisi Perpètua, Talarn el dia 28 amb Memòria de Teatre de Butxaca, i Sant Llorenç de Morunys i Castellnou de Seana amb Teatre de Butxaca i Crisi Perpètua. La proposta, que té el suport de la Diputació de Lleida i l'Institut d'Estudis Ilerdencs, és també una oportunitat per conèixer els pobles del territori.

Jornada sobre el català i l'escola, a Fraga

El Casal Jaume I de Fraga organitza el cap de setmana vinent l'edició de la Jornada de Dignificació Lingüística de 2015, dedicada aquest any a la situació de la llengua a l'escola. L'escriptor del Baix Cinca Francesc Serés serà l'encarregat d'obrir la jornada, com a autor convidat al sopar inaugural el divendres, 6 de març, a l'hotel Casanova. L'endemà es desenvoluparan les diverses ponències. Obrirà Tomàs Llopis relatant la situació de l'escola i la llengua al País Valencià, a partir de les 10 de matí al Palau Montcada de Fraga. Durant el matí també hi intervindran l'Associació Clarió, la psicopedagoga Cristina Royo i el periodista Marcel Pena per fer un repàs de la situació del català a la Franja, ara que la nova llei de llengües aprovada pel PP i el PAR a Aragó substitueix el nom del català i comença a tenir influència en l'ensenyament. El filòleg Pau Vidal, autor del llibre El bilingüisme mata, farà una ponència sobre el catanyol a classe. Les jornades culminaran amb un dinar a Fraga i una visita guiada al jaciment arqueològic del Bolavar, a Seròs.

Exposició sobre Guinovart i el paisatge, a Osca

L'Espai Guinovart participa aquest divendres 27 de febrer en la inauguració de l'exposició Guinovart. El paisaje intervenido, al Centro de Arte y Naturaleza (Cdan) de la Fundación Beulas d'Osca. L'exposició, de la qual formen part diverses obres cedides de la Col·lecció de la Fundació Privada Espai Guinovart d'Agramunt, es mantindrà oberta fins al proper 24 de maig. La mostra reuneix més de 40 obres, entre les quals hi ha un conjunt d'arbres tornejats i pintats per l'artista, vinculat en la seva infantesa i després en la maduresa a Agramunt. La relació de Guinovart amb el paisatge és plena de simbolisme i d'elements poètics i és un dels elements centrals de la seva producció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia