cultura

La Universitat d'Alacant nomena Raúl Zurita doctor honoris causa

Serà la primera a reconèixer aquest lluitador xilé amb el títol universitari

L'acte té lloc al Paranimf, i assisteixen diferents personalitats xilenes

Igual que va ocórrer amb el poeta uruguaià Mario Benedetti, la Universitat d'Alacant serà la primera del món que reconeixerà Raúl Zurita amb el títol de doctor honoris causa, tot i el reconeixement internacional amb què compta el poeta als cinc continents.

La cerimònia, es retransmet en directe per Internet, i donarà començ a les 12 hores al Paranimf. Comptarà amb la presència de diferents autoritats acadèmiques i polítiques tant xilenes com espanyoles. Destaca, entre altres, l'assistència dels rectors de la Universitat Tècnica Federico Santamaría, Darcy Fuenzalida, i el de Viña del Mar, Juan Pablo Prieto, així com els ambaixadors de Xile a Espanya, Francisco Marambio, i a Alemanya, Mariano Fernández.

La jornada ha començat amb la plantada d'una araucària i el descobriment d'uns versos del poeta escrits sobre una roca. Aquesta fita dedicada a Zurita se situarà davant de l'edifici emblemàtic de la Torre de Control, al costat de les que ja havia deixat Benedetti al campus amb motiu de la seua investidura el 1997.

El catedràtic de Literatura Llatinoamericana, José Carlos Rovira, serà el padrí del nou doctor i, per tant, l'encarregat de pronunciar la laudatio. L'acte culminarà amb les paraules del rector, Manuel Palomar, després del discurs d'agraïment de Raúl Zurita.

Amb motiu de la investidura, la Universitat d'Alacant, a través del Centre Mario Benedetti, ha organitzat un complet programa d'activitats aplegades sota el títol Homenatge a Raúl Zurita.

Els actes, que van començar dilluns passat amb la presentació als mitjans del portal dedicat a l'autor en la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes, culminaran demà divendres, dia 6 de març, amb el recital poètic del poeta maputxe Leonel Lienlaf en la casa museu de Miguel Hernández d'Oriola.

Durant la jornada d'avui, els actes continuaran a la vesprada amb un recital itinerant en el qual onze poetes recitaran versos de Zurita en diferents escenaris d'Alacant. El recorregut culminarà a les 23 hores en el Clan Cabaret amb un recital del poeta homenatjat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia