cultura

Centre d'art, amfiteatre i hotel, en un gran complex

El projecte té dos elements destacats que el fan sobresortir, per l'impacte de les obres, per la dimensió que proposa i per la intervenció que s'hi fa. Per un costat, serà la seu d'un gran centre d'art internacional –encara no s'ha fet públic quines propostes oferirà–, i, a la vegada, i complementàriament a la iniciativa, especialment per la previsió de contribuir a la seva amortització, la construcció d'un hotel de 15 habitacions, que tot fa pensar que serà de luxe.

Per contemplar el projecte amb una visió més de conjunt i, a la vegada, descobrir la versatilitat que se li vol donar, cal destacar-ne un gran amfiteatre amb capacitat per a unes 700 persones. També hi haurà una gran sala d'actes soterrada, amb vestidor i també servei de bar.

Tot el conjunt, segons el projecte aprovat per Urbanisme, és finançat estrictament per inversions privades. La idea del complex, obra dels arquitectes Viader-Fuses, neix del respecte al monument –moltes de les construccions, com ara la sala d'actes, són subterrànies– i, a la vegada, de buscar una ràpida amortització de la inversió. Es parla d'una amortització anual d'entre el 15%, sempre partint del pressupost inicial. Es preveu que en una dècada es podria haver recuperat la inversió. Una dada important, quant a previsió, si es té compte la magnitud de la intervenció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia