cultura

El bon gust d'Eduard Gener arriba al Sunset

El músic solsonenc resident a Girona presenta avui amb piano i veu el seu excel·lent debut, ‘Les avingudes'

“Gràcies a tots els amics que han participat en aquest disc, per la seva amistat, talent i bon gust”, escriu Eduard Gener en els crèdits del seu primer disc en solitari, tota una sorpresa –i també un exemple de bon gust– titulada Les avingudes (RGB Suports), que aquesta nit presentarà en un concert al Sunset Jazz Club de Girona només amb piano i veu (22 h, 3 euros).

Nascut a Solsona el 1985 i resident des de fa tres anys a Girona, Gener va gravar un disc (L'ofici del rellotger) amb el trio de funk Despertadors Atòmics, i a Les avingudes es mou més per les vies del soul i el hip-hop més acústic i poètic, de reconeguda influència francesa. “Després de quinze anys component, vaig decidir que volia aprendre a produir per definir un estil i plasmar la música que tenia al cap”, explica Gener, autor i productor de les deu cançons del disc, en el qual també canta i toca el baix, els teclats, el piano i la percussió. El despertador Andreu Moreno s'ha encarregat de la bateria i entre el reduït grup de col·laboradors hi ha Edgar Massegú (percussió), de Pulpopop, i el seu excompany de grup Pau Boïgues (guitarra). Gener ha tocat el baix al nou disc de Pulpopop.

Eduard Gener té previst combinar el format de crooner, com avui al Sunset, i concerts en què tocarà amb banda –Moreno, Boïgues i el baixista Carles Ratera–, com a la presentació del 19 de juny a Solsona. El 7 de juny també actuarà al Festivalot de Girona, amb el concert familiar Jo i les meves sabates. “Escolto molta música actual, però sempre torno als clàssics, com ara Tom Waits i Ray Charles”, diu Gener. Cançons com ara Deixa'm estimar-te ja ho deixen prou clar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia