cultura

Cultura Popular inicia els tràmits per catalogar les festes amb bous

Valorarà també la possibilitat que rebin declaracions honorífiques

Els taurins consideren la notícia una “reacció” a la manifestació de diumenge

Cutura ha iniciat els tràmits per catalogar les festes amb bous que es fan principalment a les Terres de l'Ebre, però també en altres punts de la geografia catalana. Era una de les demandes de l'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre, que diumenge passat van sortir al carrer a Amposta per reclamar, entre altres coses, aquesta catalogació.

Segons va explicar el director general de Cultura Popular, Lluís Puig, a l'Agència Catalana de Notícies, un cop acabada la redacció de l'inventari del Patrimoni Festiu de Catalunya, amb 15.000 esdeveniments, el govern català vol iniciar la catalogació dels correbous, un catàleg que podria estar enllestit entre finals de juliol i
principis del mes de setembre.

Un cop fet, serà la direcció general de Cultura Popular qui valorarà també si els correbous poden rebre alguns dels cinc nivells de declaració honorífica (des de festa popular, la més baixa, a festa d'interès nacional, la més elevada), a partir d'aspectes com l'antiguitat o el seu contingut. Cultura Popular revisarà totes les celebracions que s'inclouen a l'annex de la llei 34/2010 que regula els correbous. Són 26 dels municipis i EMD de les Terres de l'Ebre, quatre de les comarques gironines, dos de la Catalunya Central, dos de Tarragona i un parell més de l'àmbit de Barcelona.

Declaracions honorífiques

El director general de Cultura Popular també va voler deixar clar que aquestes declaracions són “honorífiques”, “demostren l'estima d'un municipi per la festa” i no suposarien cap tipus de “blindatge legal” als correbous. “Les declaracions honorífiques permeten que la festa es continuï fent però no eximeixen del compliment de la normativa”, ha clarificat, tot assegurant que, en aquests, moments “la festa no està en perill”.

LA FRASE

Les declaracions no eximeixen del compliment de la normativa
Lluís Puig,
director general de cultura popular

Una reacció a la manifestació, pels taurins

L'Agrupació de Penyes i
Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre, a través de la seva pàgina de Facebook, ha considerat la notícia “una reacció” a la manifestació del diumenge 19 d'abril a Amposta. “Aquest era un dels punts sobre els quals demanàvem solucions i sembla que ara pot quedar solucionat gràcies a les quasi 10.000 persones que vau sortir al carrer
diumenge passat”, han afegit en aquesta xarxa social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia