cultura

infantil i juvenil

lluís llort

La rebel·lió de l'alegria al Tibidabo

Mar González, editora de Babulinka, continua mantenint el nivell de qualitat en el que publica i sent fidel als propòsits pedagògics, fonaments damunt els quals va construir l'editorial fa un parell d'anys. En aquesta ocasió el tema de fons de l'obra és la tristesa i com la podem combatre. Per fer-ho ha comptat amb la feina de Jaume Copons, que ha escrit un text inspirant-se en el parc d'atraccions del Tibidabo i, especialment, en el Buri Buri, el divertit follet creat per Andreu Sánchez, que també ho és de la companyia l'Escamot Volador i gestiona l'animació del parc del Tibidabo. I les il·lustracions han anat a càrrec de Liliana Fortuny, que ja ha format tàndem creatiu amb Copons en diversos projectes recents.

I què passa a Tristània Imperial? Unes bruixes han robat la Tristània Imperial, una poció màgica custodiada al Magatzem de bruixes i bruixots
del parc d'atraccions del Tibidabo. L'objectiu? Entristir el parc, la ciutat i el món sencer! El Buri Buri i els seus amics hauran de triar entre esdevenir malvats o lluitar per fer brillar l'alegria. Per tant, és una història sobre el bé i el mal en què l'amor i l'alegria podran vèncer la tristor. I aquesta és una de les virtuts del text, que no busca el gir cap a la llum a través de la fantasia, ho fa a través de riure partint de la quotidianitat. A més, Fortuny juga a la perfecció amb l'alteritat de llum i foscor a les il·lustracions i crea, com sempre, uns personatges entranyables i divertits.

tristània imperial
Text: Jaume Copons i Andreu Sánchez Il·lustracions: Liliana Fortuny
Editorial: Babulinka Barcelona, 2015
Pàgines: 48
Preu: 13,95 euros A partir de: 4 anys


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia