cultura

Primers passos per fer de les falles patrimoni de la humanitat

La reunió de municipis i associacions de falles de Catalunya celebrada divendres a la Pobla de Segur ha servit per fixar les bases de cara a la creació d'una comissió internacional de municipis i associacions de falles per tal de donar forma a la candidatura perquè la Unesco declari patrimoni de la humanitat aquesta activitat festiva i tradicional amb molt d'arrelament a les comarques pirinenques lleidatanes. Els representants catalans en la comissió seran de l'Alta Ribagorça, la Val d'Aran i el Pallars Sobirà, de caràcter polític, i dos representants d'associacions i entitats del Pallars Jussà i el Berguedà. D'aquests cinc representants en sortiran dos que seran els que, amb un representant d'Aragó, tindran veu i vot dins de la comissió internacional. L'objectiu d'aquesta comissió ha de ser difondre i salvaguardar la festa de les falles i que no es desvirtuï la tradició.

Els representats per territoris seran els següents: Alta Ribagorça (Ajuntament de Vilaller) Val d'Aran (Ajuntament de Les), Pallars Sobirà (EMD Isil-Alòs), Pallars Jussà (Associació de fallaires) i Berguedà (Associació de la Fia-Faia).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia