El Guant portarà a l'Alt Camp vint-i-cinc espectacles de titelles d'alta volada

El festival, que té caràcter internacional, es durà a terme del 16 al 25 d'octubre a Valls i en alguns pobles de la comarca

Dues estrenes absolutes en català –El llop ha tornat, dels madrilenys Elfo Teatro, i Don Juan. Memoria amarga de mi, dels Pelmànec–, una oficina d'atenció a l'espectador i el curs que impartirà el mestre titellaire Luca Ronga són les principals novetats del Guant, que es podrà veure a Valls i en diferents municipis de la comarca de l'Alt Camp del 16 al 25 d'octubre.

El Guant, que ha volgut «matar la crisi a cops de garrotada com simbolitza el dimoni del cartell», segons explicava Jordi Cartanyà, de Pa Sucat, ha trobat l'equilibri just per oferir una programació que abraça totes les franges d'edat. Almenys aquesta és la valoració dels organitzadors, que s'han pogut mantenir ferms en el seu objectiu que «cada any hi hagi un espectacle de guant». Aquesta és la tècnica que utilitza el cambrilenc Arnau Colom en l'obra No ho saps? Matito s'ha mort, que es podrà veure el diumenge dia 18 d'octubre (21 h) al Teatre Principal. Una manera idèntica de fer titelles és la que porten els aragonesos Titiriteros de Binèfar amb Dragonci, o la companyia amfitriona, els Pa Sucat, a Jaume i els seus feits.

Més espectacular resultarà veure titelles de mida humana o fins i tot bolets gegants, com a Les champignons, de Théâtre dela Toupine.

El festival, que en la darrera edició va superar els 8.500 espectadors, «no tindrà aquest any la companyia de l'Índia que tan bones sensacions va deixar entre el públic», reconeixia Jordi Cartanyà, però en canvi obrirà la programació, el 16 d'octubre (19 h) al Teatre Principal, amb la producció Circ als fils, del rus Viktor Antonov, considerat al seu país un mestre de la tècnica del fil.

La cinquena edició del Guant encara reserva una tercera estrena, que s'afegeix a les dues en català que proposa la cartellera. Es tracta d'Il giorno prima dell'inizio del mondo, una obra sense text dels italians Scarlattine Teatro, que es podrà veure en la cloenda de la mostra diumenge, dia 25 d'octubre (21 h), al Teatre Principal.

L'organització posa a disposició dels espectadors el telèfon 666 983 009 i també la plana www.festivalguant.cat, per obtenir més informació de la cartellera.

Preus i abonaments

a.e

Per facilitar l'accés del públic als espectacles, els organitzadors mantenen el sistema d'abonaments d'altres edicions «perquè ningú tingui excusa de no anar al Guant». Així, es podrà adquirir l'abonament per als espectacles de gènere familiar pel preu de 30 euros, mentre que l'abonament per a les obres destinades a adults costaran 15 euros. I per als qui no vulguin perdre's ni una sola de les propostes de la cartellera, el Guant ofereix un passi al preu de 40 euros, que permet l'accés a tots els espectacles. Pensant en un públic professional del gènere, però obert a tothom que hi pugui estar interessat, el festival ha organitzat com a novetat un curs de guant napolità que impartirà el mestre titellaire Luca Ronga. Aquesta activitat, que ja feia temps que l'organització s'havia fixat com un dels seus objectius, neix amb la voluntat de continuar desenvolupant-se en les següents edicions. El curs s'impartirà entre el 20 i el 22 d'octubre.

Una òpera visual

a.e

El Guant i l'associació Amics de la Música de Valls col·laboren aquest any per oferir als espectadors La balle rouge & Quatuor, «una òpera visual a ritme de bandoneó», com la defineixen els organitzadors, que s'ha programat pel dissabte, dia 17 d'octubre (19.15 h), al Centre Cultural. La companyia Du Chat Pitre proposa aquest muntatge de quaranta minuts apte per al públic a partir de 5 anys. Amb l'acompanyament de la música de Jacques Trupin, un quartet de corda, i una pilota vermella en suspensió, el públic podrà conèixer el teatre, la música i totes les disciplines artístiques. Paral·lelament, la cartellera inclou altres alternatives singulars com Le polichineur de Tiroirs, de la companyia Chemins de Terre, que sorprèn el públic amb un sentit de l'humor molt agut, o La cabana de Pepe, de la companyia Daniel Raffel, menció especial al festival de Lleida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.