cultura

TEMPORADa ALTA 2015

JORDI CAMPS LINNELL

Mirant la pantalla

El cinema es reforça com una de les grans seccions del festival

Els cineastes Marc Recha, Jonás Trueba, Pere Vilà, Antoni Martí i Àlex Rigola són alguns dels noms propis que presentaran les seves pel·lícules en el marc del festival, que any rere any amplia el seu espectre artístic. Directors de renom de casa nostra que presentaran les seves obres en una edició que no s'oblida de dos clàssics de l'art cinematogràfic, com són Orson Welles, Fassbinder i Leni Riefenstahl, dels quals es podrà veure respectivament Ciutadà Kane (4 de novembre), El matrimoni de Maria Braun (17 de novembre) i Tiefland (26 de novembre).

Per començar el cicle anomenat Cinema de Temporada, l'autor de Pau i el seu germà torna amb un drama de vessant fantàstic que té novament Sergi López com a protagonista d'un conte molt especial. Amb Un dia perfecte per volar, Marc Recha narra una història sobre la relació entre un pare i un fill (Roc Recha) amb el món màgic dels nens, l'amistat i la mort. El film, seleccionat al Festival de Sant Sebastià, es projectarà el dia 6 d'octubre (22 h).

Jonás Trueba prendrà el testimoni i presentarà també al Cinema Truffaut –on s'exhibeixen la majoria dels títols–, Los exiliados románticos (13 d'octubre), història d'una llarga marxa a la cerca de no se sap ben bé què. I no importa, perquè amb tan sols tres amics que se'n van de Madrid a París en furgoneta, el jove realitzador del clan Trueba demostra com en sap de fer cinema. A continuació, l'esperat nou treball del gironí Pere Vilà, L'artèria invisible, es podrà veure el 3 de novembre. Protagonitzada per Nora Navas, Àlex Brendemühl i Àlex Monner, és un thriller dramàtic marcat pels silencis intensos que s'engendren arran de la falsa acusació d'abusos sexuals que afecten un aspirant a alcalde.

Les projeccions del documental sobre el projecte Migraland dirigit per Àlex Rigola (17 d'octubre, a la plaça dels Colors de Salt) i l'Hic digitur dei d'Antoni Martí, en la commemoració del 40è aniversari de la seva estrena (17 de novembre), completen la programació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona