Les societats musicals, en peu de guerra

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) han presentat al govern valencià una queixa formal per la retallada pressupostària del 20% i l'incompliment dels convenis anuals que mantenen amb l'Institut Valencià de la Música (IVM) que afecta 524 societats musicals d'Alacant, Castelló i València.

Segons un comunicat emés per la FSMCV, tant el conveni de suport i funcionament de la federació com el de concerts d'intercanvis entre societats musicals —pel qual se celebren 450 actuacions al País Valencià— han patit una retallada pressupostària del 10% en 2009 i les previsions són que es reduïsquen un 30% més. En 2008 van cobrar un 20% del que s'havia firmat. A més, la dotació del programa d'ajudes de l'IVM a l'adquisició d'instruments per alumnes o músics ha disminuït un 25% en 2008 i un 24% en 2009.

La retallada també inclou les ajudes a les escoles de música. La dotació de 2009 tan sols cobreix el 27,3% de les despeses de contractació de personal docent de les escoles, quan en 2005 en cobria el 33,16%. Sobre aquest particular, Josep Francesc Almeria, president de la FSMCV, ha recordat que les escoles de música, amb 60.000 alumnes, «cobreixen una oferta educativa de grau elemental que l'Administració no podria assumir».

La federació també denuncia l'incompliment de l'acord marc de col·laboració entre la Generalitat Valenciana i aquesta pel que fa a la creació de la I Plataforma Tecnològica, valorada en 101.900 euros; el programa autonòmic d'ajudes a la construcció i remodelació de les seus socials de les societats musicals, valorat en 1,5 milions d'euros; i la cessió d'una seu per a la ubicació definitiva de la federació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.