cultura

Montblanc rep en donació un Negelspach

L'Ajuntament de Montblanc ha rebut la donació d'un quadre del pintor nord-americà Gerard Negelspach per part de Nancy Negelspach i Kristine Negelspach, vídua i filla de l'artista, respectivament. El quadre es titula Cards d'estiu i representa aquesta flor durant l'època estiuenca.

Josep Andreu, alcalde de Montbanc, s'ha mostrat molt agraït per la donació i ha recordat que la família Negelspach està vinculada al municipi des de fa 40 anys, quan hi van comprar una casa, encara de la seva propietat, al carrer Santa Tecla. També ha recordat que l'any 2011 es va fer a Montblanc una gran exposició antològica de les pintures del pintor nord-americà.

Negelspach va ser un pintor, escultor i gravador nascut a Salem (Oregon). Des de la fi de la Segona Guerra fins al 1964 va residir a Filadèlfia, on va estudiar a l'Acadèmia de Belles Arts. El 1965 es va establir a Barcelona, on va exposar en sales com Estudi d'Art, Ateneu, Syra, així com a Madrid, Filadèlfia i Nova York, i va participar en nombroses mostres col·lectives als Estats Units i també a l'Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia