cultura

El compromís d'Akua Naru obre el Black Music Festival

La 15a edició del festival es va inaugurar ahir i continua avui amb Mamas Gun, Víctor Branch, el musical ‘On blue' i activitats al carrer

Demà actuarà Gemma Genazzano amb el pianista Joe Scott

La cantant nord-americana Akua Naru va inaugurar ahir a la nit la 15a edició del Black Music Festival , amb el primer concert de la intensa gira europea Black noise, en què està presentant el seu últim disc, The miner's canary, després d'haver actuat al febrer al Sudan. Akua Naru, una de les veus més compromeses i crítiques del hip-hop més obert al soul, el jazz i tot el gran llegat musical afroamericà, va mostrar ahir a La Mirona tota la força d'una artista que ha estat comparada amb Lauryn Hill, però que té una personalitat pròpia molt forta, reforçada amb una bona banda.

El Black Music Festival, presentat ahir pel seu nou director, Pau Marquès, continua avui amb una jornada plena d'activitats: a la tarda, l'associació gironina de reggae Rise Up! ha organitzat un sound system als jardins Fora Muralla ( de 16 a 22 h) i, a partir de les 18 h, La Dinamo presentarà el seu espectacle de carrer per a tots els públics Music on cycles pel centre de Girona: una sorprenent cercavila musical en bicicleta que anirà des del passeig de la Copa fins a la plaça de Sant Feliu.

Aquesta nit tindrà lloc un altre concert destacat a La Mirona, a càrrec del grup londinenc Mamas Gun, amb el cantant gironí de soul-pop Víctor Branch obrint la nit amb la presentació del seu primer disc, Introspective.

Deu anys de Link

L'empresa de serveis per a l'espectacle Link Produccions col·labora en l'organització i patrocini del concert, amb el qual celebra el seu desè aniversari com una de les empreses més actives del sector, que organitza el festival Ítaca, entre altres iniciatives.

Mamas Gun , el quintet liderat pel cantant i compositor Andy Platts, ha publicat tres àlbums en gairebé una dècada d'existència, amb una potent fusió de funk, soul, rock i pop. Platts també acaba de publicar un disc del projecte que comparteix amb el nord-americà Shawn Lee, Young Gun Silver Fox.

El Black Music també inclou, avui i demà, l'estrena al Teatre Municipal del musical On blue, un espectacle sobre l'evolució de la música negra a càrrec d'alumnes de diversos centres gironins d'estudis artístics i tècnics. Queden ha poques entrades a la venda. El primer cap de setmana del festival es completarà demà amb l'actuació, a Els Jardins de la Mercè (19.30 h, 10 euros), de la cantant catalana d'origen italià Gemma Genazzano , acompanyada pel pianista novaiorquès Joe Scott en un elegant i sensual còctel de soul, jazz i ritmes llatins.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia