cultura

Una proposta lúdica vol atreure públic familiar a Santes Creus

L'activitat ‘Mr. Stone i el misteri de les tombes de Santes Creus' permet descobrir el monument amb un joc

El monestir de Santes Creus ha posat en marxa aquest cap de setmana l'activitat Mr. Stone i el misteri de les tombes de Santes Creus. L'activitat és una prova pilot que té com a objectiu apropar el monestir al públic familiar i potenciar les visites. Per a la prova pilot, s'ha convidat a participar-hi les famílies del municipi d'Aiguamúrcia.

El protagonista de l'activitat és un personatge imaginari anomenat Mr. Stone. Es tracta d'un viatger que volta pel món a la recerca de llocs únics i fantàstics. En un d'aquests viatges, ha visitat el reial monestir de Santes Creus, on ha deixat un quadern de notes i un bagul ple d'andròmines que plantegen els enigmes que cal resoldre per desvelar el gran misteri. Aquest no és altre que descobrir quins personatges hi ha enterrats a les tombes de Santes Creus.

Per resoldre l'enigma, les famílies han d'observar els mapes de Mr. Stone per determinar on estan situats i interpretar el paper d'alguns dels personatges que van viure a l'entorn del monestir. D'aquesta manera, coneixen aspectes de la societat d'aquella època.

Durant l'activitat, també es fan manualitats, com ara la construcció del monestir amb l'objectiu de conèixer-ne l'estructura i el funcionament o la creació d'un capitell a partir de la iconografia del claustre per prendre consciència de la seva riquesa artística i singularitat. Els participants en l'activitat també hauran de dibuixar els escuts dels nobles de les tombes del claustre i, finalment, descobrir qui està enterrat a l'església.

L'activitat s'adreça a famílies amb nens de 5 a 12 anys. Es pot fer amb un educador del monestir, de franc, o bé de forma autònoma amb un quadern de notes de l'activitat que es lliura a la recepció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia