cultura

La Generalitat s'interessa a l'ús social del català a la Catalunya Nord

El govern català aprova un conveni de col·laboració amb el Consell Departamental i la Universitat de Perpinyà

L'estudi es basarà en l'Enquesta d'Usos Lingüístics de l'any passat presentada a Perpinyà

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat la subscripció del conveni de col·laboració amb el Consell Departamental dels Pirineus Orientals i la Universitat de Perpinyà Via Domícia per realitzar i desenvolupar un estudi sobre l'ús social de la llengua catalana a la Catalunya Nord. El conveni té per objecte “establir els termes de cooperació metodològica, d'intercanvi d'informació i els acords tècnics necessaris per a l'estudi i anàlisi de les dades sociolingüístiques recollides el 2015 per a l'Enquesta d'Usos Lingüístics (EUL) a la Catalunya Nord” garantint la comparació amb els resultats d'enquestes i estudis sociolingüístics anteriors realitzats en el mateix territori. L'Enquesta d'Usos Lingüístics a la Catalunya Nord realitzada l'any passat va ser donada a conèixer el mes passat a la Casa de la Generalitat de Perpinyà.

Segons ha indicat el Govern català, l'objectiu final de l'estudi és, per tant, “poder fer una valoració evolutiva de caire sociolingüístic per al coneixement dels usos lingüístics” a les comarques catalanes sota administració francesa.

La Universitat de Perpinyà Via Domícia -que col·labora en aquests estudi amb les dues administracions de la Catalunya Nord i la Catalunya autonòmica- ho fa amb la finalitat d'incidir en la recerca en l'àmbit de les ciències socials. Compta per això amb l'Institut Franco-Català Transfronterer, organisme mitjançant el qual col·labora amb entitats i institucions de l'espai cultural català i du a terme la recerca, l'estudi i el foment de la llengua catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.