cultura

Un llibre lloa la figura de l'infant Pere a l'Hospitalet

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i Cossetània Edicions han editat el llibre L'infant Pere d'Aragó i d'Anjou: “molt graciós e savi senyor”, un recull de diversos articles que lloen la figura de l'infant Pere, del seu temps, del poble de l'Hospitalet i el seu entorn.

Aquest volum miscel·lani, que surt a la llum amb motiu del 710è aniversari del naixement de l'infant Pere, “pretén reivindicar un dels personatges més fascinants de la Catalunya baixmedieval”, segons Antoni Conejo, professor titular d'història de l'art de la Universitat de Barcelona, membre del grup de recerca Magana Ars i veí de l'Hospitalet de l'Infant, com a responsable de l'edició.

L'infant Pere d'Aragó i d'Anjou (c. 1305- 1381), entre altres títols i càrrecs, va ser comte de Ribagorça, d'Empúries i de les Muntanyes de Prades. La seva “exquisida i polièdrica” personalitat el va dur a fundar un hospital monumental que va donar peu a l'actual vila de l'Hospitalet de l'Infant. La presentació serà el dia 18.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia