cultura

Sant Jordi al barri

Fa quatre edicions que les entitats, associacions i AMPS de Montilivi organitzen una diada descentralitzada i amb gran èxit de participació

Entre el matí radiant que va fer i que enguany la diada s'esqueia en cap de setmana, donant motiu a celebrar-ho amb família, la quarta edició de Celebrem Sant Jordi al barri es va saldar amb un èxit de participació espaterrant. Lluny de l'epicentre de la Rambla, la plaça Figueres va tornar a bullir d'activitat i sobretot d'un ambient envejable, novament arran d'una iniciativa que, any rere any, no para de créixer. Coordinat pel Consell d'entitats del barri, aquest any hi han participat les AMPS de l'escola bressol Olivera; les escoles Pericot, Pla i Font de l'Abella; l'institut Ermessenda i les associacions de Veïns de Montilivi i Gent Gran de Montilivi. Ja ho diuen que la unió fa la força.

Des de primera hora, les parades muntades per vendre llibres i roses –la majoria per recaptar fons destinats precisament a omplir
les estanteries de les respectives escoles i fomentar la lectura– van atraure els primers interessats a col·laborar. La majoria eren pares i mares, certament, però la majoria de compres anaven destinades als petits de la casa. Aquests ja estaven prou distrets amb les activitats organitzades, fossin participant als diversos tallers, gaudint de l'actuació infantil d'Els Trambòtics, embadalits amb la representació de la llegenda de Sant Jordi a càrrec d'un grup de progenitors entusiastes o simplement enfilant-se a les figueres de la plaça que els dóna nom. Per no morir d'èxit com l'any passat, enguany els tallers que munten els alumnes de primer i segon d'ESO de l'Ermessenda –amb l'assessorament d'Imma Garcia– es van ampliar i no va quedar cap nen participant que sortís d'allà amb la seva pròpia manualitat feta, com ara un impagable punt de llibre o un imant únic per lluir a la nevera.

La mateixa cara de satisfacció també es va poder veure reflectida en els organitzadors, aquella gent sovint anònima que amb la seva motivació manté engreixada la maquinària tan necessària per continuar cohesionant i fent palpitar els barris de les grans ciutats.
I amb motivacions implícites que van més enllà, com confessa Ramon Ternero, president de l'activa Associació de Veïns de Montilivi, i la seva voluntat perquè “els nens participin en activitats lligades al seu barri i que quan siguin grans les recordin com a experiències de felicitat lligades a la infància i al lloc on vius”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.