cultura

cultura

festival de música antiga

Tiana Antica es consolida i s'obre a nous públics

L'edició d'enguany ha inclòs per primer cop un concert adreçat al públic familiar

El festival de música antiga albergarà la trobada estatal de la Sociedad de la Vihuela

A punt d'assolir la majoria d'edat, el festival Tiana Antica encara la dissetena edició amb un programa que suma sis concerts, dos més que en edicions anteriors. El certamen de música clàssica ha arrencat aquest cap de setmana i s'allargarà fins divendres, dissabte i diumenge vinents. L'esdeveniment musical més veterà de Tiana s'ha convertit en un festival de referència. Llorenç Blasi, president de Visigòdia, l'entitat que impulsa el festival des del seu origen, en destaca la qualitat de les propostes musicals escollides. “Som un festival modest pel que fa als recursos però amb propostes artístiques d'alt nivell”, assegura.

Una de les novetats d'enguany és la incorporació d'un espectacle dedicat al públic familiar. Es tracta d'Un Gulliver violinista, a càrrec de Symbiotic Duo, que serà la proposta que va obrir ahir el festival just abans d'un dels plats forts, el concert de la Real Cámara, que tocarà peces de violí dels segles XVII i XVIII.

El Tiana Antica alberga aquest any la XII Trobada Estatal de la Sociedad de la Vihuela. És el primer cop que els especialistes de viola de mà fan la seva trobada a Catalunya. Com en altres edicions, també hi haurà concerts a l'ermita de l'Alegria i en una cava de la masia de Can Parxet.

Des de l'any 2000 el festival té el seu contrapunt dolç. El forn Aixelà de Tiana posa a la venda el dies del Tiana Antica els visigodís, unes pastes seques farcides fetes amb una recepta original del segle XVI, una prova més de la vinculació que el festival ha anat teixint amb la vila de Tiana durant els seus 17 anys d'existència.

Vintè aniversari

L'associació Visigòdia, impulsora del festival Tiana Antica, celebra enguany el vintè aniversari de la seva creació. Visigòdia va néixer com a programa per a la divulgació de la música antiga a Ràdio Tiana, i temps després va fer el salt fins a Ràdio Ciutat de Badalona, on es va mantenir durant quatre anys. És per això que aquest any, els organitzadors del Tiana Antica han volgut donar un impuls especial al festival.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia