cultura

Dansàneu fa 25 anys amb producció pròpia

El Dansàneu celebra els 25 anys estrenant una producció pròpia que fusiona tradició i modernitat. L'espectacle Esvorell, que es presentarà el 25 de juny a Santa Maria d'Àneu, és fruit del treball conjunt del Dansàneu amb el festival Ésdansa de les Preses (Garrotxa) i la Fira Mediterrània de Manresa. En aquesta edició, el Dansàneu, reconvertit des de l'any passat en Mercat Festiu de les Danses del Pirineu, concentra les activitats entre el 21 i el 26 de juny en vuit pobles: Esterri d'Àneu, València d'Àneu, Isil, la Guingueta d'Àneu, Espot, Escaló, Sorpe i Sort.

La presentació del 25è Dansàneu es va fer divendres a la Diputació, que s'ha incorporat al conveni de col·laboració signat fa un any entre el Departament de Cultura, el Consell Comarcal del Pallars Sobirà, els ajuntaments d'Esterri d'Àneu, Espot, la Guingueta d'Àneu i Alt Àneu, i el Consell Cultural de les Valls d'Àneu, per tal de garantir la continuïtat del festival. L'aportació de la Diputació és de 15.000 euros.

El Dansàneu tornarà a reunir grups de dansa i música tradicional del País Basc –Aurtzaka Dantza Taldea de Beasain–, Occitània –Es Fadrins de Vielha–, Aragó –grup de paloteros de Jaca– i Catalunya, amb el grup de jotes Lo Planter de Tortosa. A banda dels espectacles i exhibicions de dansa, també s'han programat concerts, sessions de formació, cercaviles i presentacions de llibres. Tots els actes són gratuïts.

La dansa popular i tradicional catalana es barreja amb la dansa contemporània i el flamenc a l'espectacle que serà el plat fort del Dansàneu, l'Esvorell, un espectacle amb tres ballarins i tres músics i que té al capdavant l'acordionista Marçal Ramon i el coreògraf Magí Serra, fill de Joan Serra, ànima del festival del Pallars. La directora del festival, Rut Martínez, destaca dos espectacles més: Tants records, de l'Esbart de Sant Cugat i el cantaor Pere Martínez; i A vore, que aproxima el jazz a la jota de l'Ebre amb el trio Astrio i els ballarins Carme Balagué, Ramon Balagué i Sònia Gomez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia