cultura

Gastronomia

Ritmes de jazz per donar cos al vi del Pallars

Els productors de vi pallaresos organitzen una tercera edició per mostrar els productes

El poble de Figue­rola d'Orcau, al muni­cipi d'Isona i Conca Dellà (Pallars Jussà) és el marc aquest cap de set­mana d'una nova edició de la Festa Jaz­ziVi. La idea dels pro­mo­tors com­bina els vins de la zona, que fa uns pocs anys es van començar a pro­duir amb les pri­me­res replan­ta­ci­ons de vinya al Piri­neu, amb un tast gas­tronòmic i la música de jazz. L'acti­vi­tat tindrà lloc dis­sabte a par­tir de les 7 de la tarda. És la ter­cera edició i els seus pro­mo­tors con­fien superar el miler de visi­tants de la festa de jazz i vi de l'any pas­sat. Durant tota la tarda i la nit, es podrà fer una degus­tació de vins de nou cellers de la sub­zona Pallars de la DO Cos­ters de Segre (ocupa un 17% del total de ter­ri­tori de la DO), amb el con­cert dels grups de jazz Món Petit Món i Yadira Fer­rer Trio. L'entrada serà gratuïta i un cop allí es podran adqui­rir tiquets per degus­tar tots els vins i tas­tar un gran assor­tit de tapes a ritme de jazz.

Durant la pre­sen­tació de l'acti­vi­tat, a la Dipu­tació de Lleida, que col·labora en l'orga­nit­zació, l'alcalde de Tremp i dipu­tat pro­vin­cial, Joan Ubach, va expli­car que aquesta ter­cera edició “sig­ni­fica la con­so­li­dació d'un pro­jecte que com­bina el tast dels vins de la comarca, els nos­tres vins d'alçada, amb la música de jazz”.

Els cellers par­ti­ci­pants en aquesta edició són: Ter­rer de Pallars i Xic's de Cal Bor­rech (Figue­rola d'Orcau), Bat­lliu (Sort), Vila­co­rona (Vila­mit­jana), Miquel Roca (Sant Critòfol de la Vall), Cas­tell d'Encús (Santa Engràcia), El Vinyer (Fígols), Sau­ve­lla (Orcau) i Mas Gar­cia Muret (els Masos de Lli­mi­ana). La nove­tat d'enguany serà una carpa gas­tronòmica on dife­rents pro­duc­tors i res­tau­ra­dors palla­re­sos ofe­ri­ran tas­tos i tapes rea­lit­za­des amb pro­duc­tes de pro­xi­mi­tat. Els assis­tents podran gau­dir amb les pro­duc­ci­ons de Xic's Cal Bor­rech, Cal Cons­tante, Racó de la Font, Res­tau­rant Gala, Pis­cina Figue­rola, Dolça de Pallars, For­mat­ges Vila­ve­lla i el res­tau­rant La Rosta. Els objec­tius dels orga­nit­za­dors de la festa és con­so­li­dar-la com la “pri­mera i més gran festa de vi dels Piri­neus”. La pro­ducció de vi al Pallars, per­dut des de la plaga de la fil·loxera, la va ini­ciar a la dècada del 2000 Bode­gues Tor­res amb una pri­mera plan­tació al Jussà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.