cultura

música

beques

Suport a músics sense recursos, a Solsona

L'Acadèmia de Música destinarà 8.000 euros al seu fons de beques

Apadrinar la carrera musical de joves talents que, ja sigui per la seva situació econòmica o per la inestabilitat política del seu país, no poden destinar recursos a la seva formació. Aquesta és una de la novetats que ha presentat enguany la fundació Acadèmia Internacional de Música de Solsona (AIMS) amb motiu de la quinzena edició del seu festival de música, que tindrà lloc entre el 10 i el 22 d'agost.

D'aquesta manera, l'organització reforça el vessant social de l'esdeveniment, una de les prioritats que es va marcar l'AIMS quan es va constituir en fundació ara fa un any per tal de poder enfortir el seu caràcter social i accedir a noves fonts de finançament.

En aquest sentit, l'acadèmia ha ampliat el seu fons de beques destinades als alumnes i disposarà de 8.000 euros dedicats a aquest concepte, un terç dels quals, aproximadament, són aportats pel Gremi d'Editorials de Música de Catalunya, que becarà cinc alumnes amb 450 euros cadascun.

D'altra banda, l'AIMS Fundació també desenvoluparà un projecte relacionat amb les noves tecnologies que permeti aprofundir en la seva amb la formació. Segons Peter Thiemann, director de l'entitat, l'objectiu d'aquesta iniciativa es fonamenta a “desenvolupar tecnologies que puguin ajudar a modernitzar la formació”, com per exemple per mitjà de la creació d'un assistent electrònic que ajudi l'alumne en la seva formació quan és fora de l'aula.

Pel que fa al festival musical, la 15a edició del certamen tindrà la participació d'una seixantena d'alumnes de vint nacionalitats diferents. En total, s'han programat 34 concerts, que es duran a terme en dotze localitats diferents de les comarques de Lleida i la Catalunya Central. Compaginaran espais clàssics com els auditoris, teatres i esglésies amb el carrer i locals destinats a col·lectius que no poden assistir als concerts, com hospitals o llars d'avis. Simultàniament, l'AIMS farà classes individuals i en grup als joves que participaran en el festival, amb l'objectiu de formar-los i orientar-los.

D'ençà de la seva fundació, l'any 2003, l'acadèmia ha tingut 900 alumnes vinguts de 50 estats diferents i ha dut a terme més de quatre-cents concerts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia