cultura

música

Festival

El 45è Festival de Música de Cadaqués atrau prop de vuit mil espectadors

La mostra, que va tancar ahir Estrella Morente, ha tingut una ocupació de més del 90% per cent

En cinc dels concerts es van exhaurir les entrades

La cantant Estrella Morente va tancar dilluns a la nit la programació del 45è Festival Internacional de Música de Cadaqués amb un recital intens en què la seva veu portentosa va saber treure tota la potència i expressivitat del cant flamenc. Abans de la intèrpret granadina, també va actuar a l'escenari de Sa Conca el jove cantaor Pere Martínez, que es va donar a conèixer amb la seva adaptació del poema La pell de brau durant la celebració de l'Any Espriu. Amb aquests dos artistes es va posar el punt final a una edició del festival de Cadaqués que ha atret prop de 8.000 espectadors i ha tingut una ocupació mitjana superior al 90% en els 21 concerts programats durant disset dies ininterromputs. De fet, en cinc dels espectacles es van exhaurir les entrades.

Eric Burdon & The Animals, Estrella Morente, i Bruno Oro amb la Vicens Martín Dream Big Band han estat els últims artistes que han passat per l'escenari de Sa Conca amb l'aforament ple. Ramon Mirabet, Juan de la Rubia, The Excitements i els cors Quartet Mèlt i In Crescendo han estat els concerts amb més participació del públic, sense oblidar el concert audiovisual que va donar el tret de sortida a “l'edició de més èxit dels darrers anys”, segons els organitzadors del festival .

Han estat 21 concerts en 17 dies, amb una programació “equilibrada i plural”, que s'ha adaptat a cada espai i a cada públic, remarquen els responsables d'aquesta cita estiuenca, que es mostren satisfets per la resposta obtinguda. De fet, la varietat d'estils ha estat la tònica dominant, amb grups i artistes com ara el Trio Ludwing, l'Ensemble de l'Orquestra de Cadaqués interpretant Granados, el Trio Pitxot, Teràpia de Shock, el Pau Boïgues Ensemble, la Black Music Big Band, o Joan Dausà i Sílvia Comes. Els organitzadors fan una valoració positiva de la seva aposta, tot i haver-se hagut de sobreposar a diversos contratemps, com ara la lesió de Carles Santos i l'infart de Luis Eduardo Aute, que van obligar a suspendre les seves actuacions i a substituir-les per les de l'australià Steve Smyth i Joan Dausà.

El festival ha tingut lloc a diversos espais: la plaça de Ses Herbes, l'església de Santa Maria, Sa Perafita, la casa Zendrera-Portitxó, Portlligat, la sala Amistat i, finalment, Sa Conca, per als concerts més multitudinaris. Els organitzadors es mostren igualment satisfets pel fet que “el festival s'hagi integrat en la vida de la vila i s'hagi convertit en una peça fonamental dins la rica proposta cultural que ja ofereix Cadaqués”.

LA XIFRA

21
concerts
ha programat la 45a edició, que els organitzadors consideren la de “més èxit” dels últims anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia