Economia

La DO Conca de Barberà preveu una bona collita

La previsió és que la campanya de verema s'allargui fins a mitjan octubre

Cellers i cooperatives de la DO Conca de Barberà coincideixen a aventurar que aquest serà un any amb raïm sa i de bon procés de maduració. També avancen que el trepat, la varietat autòctona de la comarca més rústica i resistent, serà de qualitat.

Tots els cellers de la DO han començat la verema amb les varietats primerenques, com ara el chardonnay. També s'ha entrat certa quantitat d'ull de llebre, garnatxa blanca i ja es començarà amb el macabeu. Després de veremar les varietats tradicionals i, més endavant el trepat, quedarà el cabernet i la parellada per finalitzar la campanya, que es preveu que s'allargui fins a mitjan octubre.

L'estiu sec d'altes temperatures i poques precipitacions ha condicionat la producció i es preveu una quantitat de quilos semblant a la del 2015, ja que les condicions climatològiques han fet que el gra de raïm no creixi tant i no pesi. Ara bé, la qualitat serà excel·lent, assenyalen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.