Economia

agricultura

collita d'oliva

Les pluges milloren la collita d'oliva

Les pèrdues de producció seran d'un 50% de mitjana a les Terres de l'Ebre

Les dar­re­res plu­ges a les Ter­res de l'Ebre han fet millo­rar les pers­pec­ti­ves de la collita de l'oliva, per a la qual s'espe­ra­ven pèrdues d'un 70% per la sequera. Ara, gràcies a l'aigua, la mit­jana se situarà en un 50% de pèrdua de la collita, depe­nent de la zona. Segons Hilari Curto, el coor­di­na­dor ter­ri­to­rial d'Unió de Page­sos, la cam­pa­nya ha estat bona perquè gai­rebé no hi ha hagut mosca i la qua­li­tat és molt bona però els ren­di­ments són bai­xos, d'entre un 10% i un 16%, quan la mit­jana està entre el 16% i el 25%. “Com que l'oliva té poc cali­bre, no té pasta i d'oli en surt molt poc”, ha expli­cat. Els preus es man­te­nen en la línia de l'any pas­sat –entre 2,7 i 3 euros– els quals, segons en quins casos, ser­vi­ran just per cobrir cos­tos.

Amb tot, hi ha zones més cas­ti­ga­des on les pèrdues de pro­ducció seran del 80%. És el cas de Roque­tes, els Reguers, Alfara de Car­les i Aldo­ver. Pel que fa a vari­e­tats, la sevi­llenca i la farga han estat les menys pro­duc­ti­ves.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.