Economia

A Ripoll, volen que el sector del metall sigui estratègic

Aprofitant la nova instal·lació de l'empresa de ventilació industrial Sodeca, l'Ajuntament engega una pla per posar al mercat més sòl i naus

És un dels eixos d'un pacte per a la reindustralització

L'Ajuntament de Ripoll vol consolidar una mena de clúster del metall amb els últims moviments d'empreses del sector per instal·lar-se en algun dels polígons del municipi. Cal recordar que a Ripoll i en d'altres indrets de la comarca del Ripollès, el sector del metall és molt potent. La peça clau d'aquesta aposta del govern local ripollès és la pròxima instal·lació de l'empresa Sodeca, que es dedica a la fabricació de ventiladors i extractors industrials. S'instal·larà al polígon de la Barricona. De fet, ja ha registrat els tràmits de formalització de la llicència d'obres i té previst iniciar aviat les obres de construcció.

Per falta de sòl o de naus que s'ajustin a la demanda, els responsables municipals de l'àrea econòmica han hagut de derivar-ne algunes cap a polígons dels municipis veïns com ara els de la Llaudet de Sant Joan de les Abadesses i Niubó de Campdevànol. En concret, l'Ajuntament de Ripoll té demanda de naus d'entre 300 i 500 metres quadrats i, com que no en té de disponibles, està treballant per al dimensionament i l'adequació a l'ordenació urbanística de noves zones industrials pensant en el futur de Ripoll. Es tracta del sector de la recta de Can Franquesa i dels terrenys de la firma Casals a la carretera de Sant Joan. Per al primer d'aquests sectors, fonts de l'àrea econòmica de l'Ajuntament expliquen que s'han dut a terme reunions per buscar un consens, en forma de trobades de caràcter trimestral des del 2015 amb els grups de l'oposició a l'Ajuntament de Ripoll, que s'hi havien mostrat contraris, i amb la participació d'entitats empresarials, socials i ambientals.

En aquests moments també s'han reiniciat els contactes amb els titulars de l'empresa Prevencontrol-ITV amb la finalitat de programar un futur canvi d'emplaçament que millori la prestació d'aquest servei a la comarca, elimini les molèsties de trànsit al nucli antic i al sector del veïnat de Santa Maria i Ordina, i alliberi uns espais per al municipi.

El Pacte per a la Indústria al Ripollès constituït el juliol passat té com un dels objectius principals dotar Ripoll i la resta de la comarca d'una estratègia per als pròxims anys per garantir la consolidació de la indústria com un dels principals pilars de l'activitat socioeconòmica, la consolidació i el creixement de la població, l'oferta de llocs de treball, la retenció de talent jove, i la potència de la xarxa de subcontractació, entre altres possibilitats.

LA XIFRA

300
metres quadrats
i fins a 500 han de tenir les naus que demanen algunes de les empreses que volen ser a Ripoll

LA DATA

22.07.16
és el dia en què
es va constituir el Pacte per a la Indústria al Ripollès, que es vol que apuntali el futur del sector.

LA XIFRA

2
polígons industrials
veïns, a Sant Joan i Campdevànol, han rebut empreses que es volien instal·lar a Ripoll.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia