Economia

gastronomia

Ocupació plena a la Fira de l'Oli i les Garrigues

El certamen s'agermanarà amb el moviment Slow Food Internacional

La Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra i les Garrigues ja és gairebé a tocar, i aquesta setmana el patronat presenta les principals novetats de la 54a edició del certamen.

La fira, que tindrà lloc entre el 20 i el 22 de gener a les Borges Blanques, ja ha assolit el 100% de l'ocupació dels estands dedicats als expositors, uns 160. Cooperatives i molins privats exhibiran i vendran l'oli nou, com també productes vinculats en 37 estands. La resta d'expositors estaran situats al pavelló comercial (47), uns altres 14 a la vela de productes de proximitat, 5 més a l'exterior del recinte i també hi haurà una seixantena de parades d'artesania i de menjar ràpid. Enguany, el patronat ha habilitat estands de mida més petita per “permetre l'entrada a petits elaboradors i cooperatives de productes agroalimentaris de qualitat garantida”.

L'alcalde de les Borges Blanques i president del patronat de la fira, Enric Mir, ha anunciat que enguany el tradicional certamen s'agermanarà amb Slow Food Internacional. Aquest moviment defensa el consum i la producció de productes agroalimentaris de proximitat, associats a la qualitat i el retorn a la degustació i a la preparació sense presses dels aliments. Mir ha declarat: “L'agermanament ens ajudarà a projectar la qualitat del nostre oli i de la resta de la producció agroalimentària garriguenca arreu del món.”

Entre altres novetats, la fira de l'oli d'enguany augmentarà les demostracions de cuina en viu, que seran retransmeses per pantalles gegants al recinte. A més, també s'organitzaran visites guiades a les Borges Blanques durant els tres dies de la fira, i s'han dissenyat productes de record per vendre als visitants. Per segon any consecutiu, el patronat aposta per convidar blocaires i periodistes estrangers a visitar la fira amb la intenció que aquets en facin divulgació arreu d'Europa. Vuit d'aquests professionals visitaran cellers de vi i molins d'oli, com també el patrimoni cultural de les Garrigues.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia