Turisme
Vuit càmpings gironins, premiats pel turisme europeu
Els establiments reben prop de la meitat dels guardons Top Camping, atorgats a vint càmpings de l'Estat en una fira que se celebra a Holanda
Són uns dels premis més importants d'Europa
Vuit càmpings gironins han rebut gairebé la meitat de la vintena de premis atorgats a establiments d'aquest tipus de l'Estat espanyol en la fira Vakantiebeurs, que se celebra aquestes dies a Utrecht. Els premis Top Camping –que substitueixen els Best Camping– es consideren dels més importants d'Europa i es basen en l'opinió dels inspectors i clients dels països d'origen. Els premis suposen la qualificació de cinc estrelles –la màxima puntuació– als càmpings que disposen de les millors instal·lacions, oferta complementària i serveis. Són entregats pel Club d'Automobilistes ANWB, una associació holandesa amb 4,3 milions de socis.
Els càmpings gironins premiats són: Les Medes, de l'Estartit; La Ballena Alegre, Àmfora, Las Dunas i Aquarius, de Sant Pere Pescador; el Delfín Verde, de Torroella de Montgrí; Laguna, de Castelló d'Empúries, i Mas Sant -Josep, de Santa Cristina d'Aro. A més dels càmpings gironins, se n'han premiat 169 més procedents d'altres territoris europeus.
Pel president de l'Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, “amb aquests premis, gairebé una quarta part de les places de càmping gironines han rebut la màxima distinció”. En aquest sentit, Gotanegra entén que entre les claus de l'èxit hi ha l'aposta per la qualitat: “El que ens diferencia és la millora contínua de les nostres instal·lacions.” “Els guardons, que són la Guia Michelin dels càmpings, són essencials per atraure més turistes holandesos”, hi afegeix. De fet, la majoria dels clients dels càmpings gironins són estrangers, sobretot holandesos i alemanys. El reconeixement queda recollit en la guia que edita ANWB i que és un referent.
LA FRASE
Inverteixen 45,5 milions en tres anys
Els càmpings de les comarques gironines continuen impulsant inversions de gran relleu per mantenir al dia les instal·lacions d'acord amb la demanda dels clients. Així, en els darrers tres anys, han invertit 45,5 milions d'euros per consolidar-se com a grans parcs de vacances i com a oferta turística capdavantera. El sector genera vuit milions de pernoctacions l'any i és un dels que creen més ocupació a l'estiu, amb uns 6.500 treballadors, un registre que s'ha incrementat en els darrers anys.