Economia

entitats

L'Ateneu Cooperatiu de l'Alt Pirineu i Aran comença a caminar

El projecte, coordinat pel Consell Comarcal del Pallars Jussà, pretén impulsar l'economia local del territori

Tècnics dels consells comarcals de les sis comarques de l'Alt Pirineu i Aran s'han reunit aquests dies a Tremp per tirar endavant el projecte de l'Ateneu Cooperatiu de l'Alt Pirineu i Aran, que estarà coordinat pel Consell Comarcal del Pallars Jussà i que serà l'únic de la demarcació de Lleida. Es tracta d'un projecte creat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat amb l'objectiu de desenvolupar projectes de foment i promoció de l'economia social, per esdevenir un espai referent i de trobada, coordinació, aprenentatge i innovació a la creació de cooperatives i iniciatives en aquest àmbit de l'economia.

El projecte, que té el suport de l'Idapa i de la Delegació del Govern de l'Estat a l'Alt Pirineu i Aran, ha de servir per crear llocs de treball de qualitat impulsats per i des dels habitants de les comarques de muntanya amb l'objectiu d'estimular l'economia local del territori. L'Ateneu Pirinenc forma part del Programa Aracoop –vegeu peça a part– de la Generalitat de Catalunya i rebrà una aportació d'uns 200.000 euros a l'any amb la missió de dinamitzar l'economia cooperativa i les societats laborals de la zona de l'Alt Pirineu i Aran.

La Generalitat impulsa la creació d'un total de 10 ateneus arreu del territori per aquest 2017, cinc a la demarcació de Barcelona, i uns altres cinc a les Terres de l'Ebre, la Catalunya Central, Girona, Tarragona i aquest a l'Alt Pirineu i Aran.

Segons les seves bases, els ateneus cooperatius han de donar prioritat a les persones joves, les que estiguin en situació d'atur, sobretot les majors de cinquanta anys, demandants d'ocupació inscrites a les oficines del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya que vulguin crear una empresa cooperativa o societat laboral. A més, els ateneus prestaran suport a aquelles empreses o entitats que tinguin capacitat per incentivar la creació d'empreses cooperatives i societats laborals, com ara entitats públiques, assessories, gestories, escoles de negoci, entitats formatives, associacions i fundacions. Catalunya disposa actualment d'unes 4.000 cooperatives, en le quals treballen més de 45.000 persones.

Enfortir l'economia cooperativa

Aquesta iniciativa del Departament dona resposta a una resolució del Parlament sobre la situació d'emergència social, la reactivació econòmica, la gestió pública i la necessitat d'una resposta institucional que insta el govern a aplicar, per mitjà del programa Aracoop, mesures per promoure la creació de noves cooperatives i societats laborals, especialment a càrrec de joves i aturats, especialment els majors de 50 anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.